Paide jagab teist ja kolmandat kohta Euroopa Liikuvusnädala auhinnale

Tiit Reinberg
Copy
Paide Südamelinna jooks
Paide Südamelinna jooks Foto: Kuido Saarpuu/Järva Teataja

Euroopa Liikuvusnädala (European Mobility Week) parimate väikelinnade kategooria finaali valiti Alfândega da Fé (Portugal) ja Karditsa (Kreeka) kõrval ka Paide.

Täna kuulutati võitjaks Karditsa.

Paide ja Alfândega da Fé pälvisid kõrge tunnustuse ja jäid jagama teist ning kolmandat kohta.

2019. aasta liikuvusnädalast võttis osa rohkem kui 3100 omavalitsust üle terve Euroopa, sh Eestist viis linna (Tallinn, Pärnu, Tartu, Valga, Paide).

2019. aasta 16.-22. septembril toimusid Paides liikuvusnädala raames erinevad liikumisüritused ja aktsioonid, kus inimesi kutsuti üles liikuma jalgsi või rattaga. 2019. aasta jooksul panustati erinevate tegevustega jalakäijate liikumisvõimaluste parandamisse (rekonstrueeriti kõnni- ja kergliiklusteid ja viidi läbi liikluskorralduse ajutine muudatus linna keskväljakul). Ürituste ja ettevõtmiste eesmärk oli juhtida tähelepanu turvalisele jalgsi käimisele ja rattasõidule ning nende kasule meie tervisele, keskkonnale ja rahakotile.

27. veebruaril avalikustati liikuvusnädalast osavõtjate finalistid erinevates kategooriates, kus Paide linn valiti kolme parima omavalitsuse hulka väikelinnade kategoorias (alla 50 000 elanikuga omavalitsused).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles