Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Eelmisel nädalal kerkis Paide Vallimäe lavale nüüdisaegne välitelk, mida piiravad veel punased lindid. Vallitornis restorani Ajastute Toitud pidav Ajakeskus Wittenstein tegeleb tasapisi kolimisega, et olla järgmisel nädalal valmis avamiseks. «Esmaspäeval avame välirestorani ja teisipäeval tuleb meie oma poiss Robert Rool koos kaassaatejuhtidega Kanal 2 «Õhtut!» salvestama, eetris peaks see olema uue nädala teises pooles,» ütles Ajakeskuse Wittenstein juhatuse liige Ants Hiiemaa.

* Nädalavahetusel vooris Kirna mõisa juurest läbi sadu autosid, millega käisid õide puhkenud tulbimerd imetlemas tuhanded inimesed. Kirna tulpidest kujunes sama menukas atraktsioon nagu Türi tehisjärve õitsvatest kirssidest. Kirna mõisa peremees Reimo Lilienthal sõnas, et ta poleks osanud uneski aimata, et 200 000 tulbisibula mulda panek on nii väärt turundustrikk, et toob kohale mitu tuhat inimest ühe nädalavahetusega.

* Järvamaa omavalitsuste liit (JOL) andis reedel teada, et maakonna laulu- ja tantsupidu «Hingesugulane» tänavu Paides ei peeta ning järgmise peo korraldab Järva vald Vargamäel tuleva aasta 29. mail.

* Sellest nädalast algavad tööd Paide linna servas asuval spordikompleksi tehismaastikul, kuhu selle suvega on plaan rajada elektrivalgustus ja maa-alune veetorustik lumekahurite kasutuse tarvis. Paide linnamajandusosakonna juhataja Heigo Laaneoks ütles, et tööde tegija leidmiseks kuulutas linnavalitsus välja lihthanke, mille võitis kümne pakkuja hulgas Pental Elekter OÜ Tartumaalt. «Ettevõte alustab töödega juba sel nädalal. Esmalt tuleb tegeleda elektrisüsteemidega,» sõnas ta.

* Kuigi viimased kuud on ühiskonna ärevusaste tunduvalt tõusnud, on olukord küllaltki haavatava klientuuriga hooldekodudes püsinud pigem rahulik. Hooldekodude elanikud on säilitanud rahuliku meele ning karmistunud hügieeninõuete ja külastajate keelu tõttu on ka muid hooajalisi haigusi esinenud vähem.

* Laupäeval kell 11.56 sai häirekeskus teate, et Pärnu–Rakvere maantee ääres Jändja külas põleb küün. Väidetavalt oli põleng saanud alguse lõkkest ja see arenes kiiresti. Samal ajal kui esimesed päästeautod sündmuskohale kiirustasid, oli paksu suitsusammast näha juba kilomeetrite kaugusele.

* Eelmise teisipäeva õhtul Premium liiga teises voorus Viljandi Tulevikult 1:2 kaotust tunnistanud Paide linnameeskond tegi laupäeval kolmandas voorus vigade paranduse ja alistas koduväljakul FC Kuressaare 2:0. Värava said kirja Siim Luts ja Edrisa Lubega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles