Ööpäevaga lisandus 11 positiivset koroonaviiruse tuvastamise testi

Järva Teataja
Copy
Koroonaviiruse testimine.
Koroonaviiruse testimine. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1122 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest üks protsent ehk 11 inimese testi tulemus osutus positiivseks. Järvamaale uusi diagnoosituid ei lisandunud, siin on neid endiselt 13. 

Rahvastikuregistri andmetel said positiivse koroonatesti tulemuse kolme maakonna elanikud. Seitsmel juhul oli tegemist Harjumaa elanikuga, neist viie elukohaks on rahvastikuregistri andmetel Tallinn. Pärnumaal tuvastati kolm ja Viljandimaal üks uus SARS-CoV-2 viirusekandja.

28. mai hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 30 inimest, juhitaval hingamisel pole ühtegi patsienti. Ööpäeva jooksul läks haiglast üks inimene, avati üks uus haigusjuhtum. Tänaseks on haiglast koju saadetud 328 inimest ning lõpetatud 340 haigusjuhtumit.

Tänase seisuga on tervenenud 1574 inimest. Neist 1017 inimese haigusjuhtum on lõpetatud (64,6%), 557 inimese puhul (35,4%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil.

Ööpäeva jooksul ühtegi surmajuhtumit ei lisandunud, kokku on koroonaviirus Eestis nõudnud 66 inimese elu.

Eestis on kokku tehtud ligi 81 000 esmast testi, nendest 1851 ehk 2,3 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Järvamaal on tehtud 2123 testi. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata Terviseameti koroonakaardilt.

Haigena jää koju

Terviseamet tuletab meelde, et hoolimata eriolukorra lõppemisest tuleb haigust COVID-19 põhjustava koroonaviiruse SARS-CoV-2 leviku vältimiseks endiselt nii hoolikalt käsi pesta, haigena koju jääda kui kaaskodanikele piisavalt hingamisruumi jätta. Koroonaviirus levib nakkuslikult inimeselt tervele eelkõige lähikontakti teel. Lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed on 15 minuti vältel teineteisele lähemal kui kaks meetrit.

COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles