Ööpäev andis Eestis neli positiivset koroonaviiruse testi

Urmas Glase
Copy
Koroonaviiruse drive-in testimine Paides
Koroonaviiruse drive-in testimine Paides Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 694 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 0,6 protsenti ehk 4 inimese testi tulemus osutus positiivseks. Järvamaalasi testitud nakatunute seas ei olnud.

Rahvastikuregistri andmetel oli kõigil neljal juhul tegemist Harjumaal elava inimesega, neist kolme elukoht on rahvastikuregistri andmetel Tallinna.

31. mai hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 25 inimest, juhitaval hingamisel pole ühtegi patsienti. Ööpäeva jooksul uusi haigusjuhtumeid ei avatud, Pärnu haiglas suri koroonaviirusesse nakatunud 83-aastane naine. Kokku on Eestis koroonaviirus nõudnud 68 inimese elu.

 Tänaseks on haiglast koju saadetud 334 inimest ning lõpetatud 346 haigusjuhtumit.

Tänase seisuga on tervenenud 1624 inimest. Neist 1257 inimese haigusjuhtum on lõpetatud (77,4%), 367 inimese puhul (22,6%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil.

Eestis on kokku tehtud enam kui 83 tuhat esmast testi, nendest 1 869 ehk 2,2 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles