Arvamusfestival tuleb seitsme arutelualaga Paide Vallimäel

Kuido Saarpuu
Copy
Arvamusfestival Paides
Arvamusfestival Paides Foto: Kuido Saarpuu/Järva Teataja

Arvamusfestivali korraldajad tulid välja uue, avalike ürituste tingimustele vastava formaadiga. Seni kavandatud 25 aruteluala asemel jääb neid programmi seitse. Üritus on endiselt 14. ja 15. augustil, seekord Paide Vallimäe piires.

Seitse ala valis meeskond programmi lähtuvalt päevakohastest teemadest ja festivali juhtmõttest, milleks on sel aastal Eesti põhiseaduse 100. sünnipäeva puhul põhiõigused ja -vabadused. Silmas peeti samuti seni ette valmistatud alade terviklikkust. Arutelude üksikasjad, ajakava ja kultuuriprogrammi kuulutab korraldustoimkond välja juuli alguses.

“Täna teada olevate juhiste järgi võib festivalilt päevas läbi käia tuhat inimest, mistõttu palume juulis kõigil end mõlemale päevale eraldi registreerida. Vaid nii saame tagada korraga turvalisuse ja kindla sissepääsu Paide Vallimäele,” selgitas festivali eestvedaja Kaspar Tammist. Piirangute lõdvenedes või karmistudes vaatavad korraldajad tingimused üle.

Lisaks tuleb osalejatel järgida kõiki augustis kehtivaid nõudeid, milleks on praeguse seisuga distantsi hoidmine teistest, kätepesu. Korraldajad tagavad ka kogu alal vahendite olemasolu ja pindade puhastuse.

Seitse ala valis meeskond programmi lähtuvalt päevakohastest teemadest ja festivali juhtmõttest, milleks on sel aastal Eesti põhiseaduse 100. sünnipäeva puhul põhiõigused ja -vabadused.

Kuigi viimastel aastatel on festivali külastanud päevas 4000 inimese ringis, kinnitas festivaliala pealik Maiko Kesküla, et õhustik kahanemisest ei kannata. “Tuhandest inimesest jagub seitsmele alale ja festivaliklubisse piisavalt ja mõnusalt, isegi kahemeetrist vahet hoides,” ütles  ta.

Arvamusfestival toimub kaheksandat korda, seda toetavad Paide linn, justiitsministeerium, Järvamaa omavalitsuste liit, Kodanikuühiskonna sihtkapital, riigikantselei, Telia, Digikultuuriaasta, Miltton, Euroopa Komisjoni esindus Eestis ja Euroopa Parlamendi büroo ning Aktiivsete Kodanike Fond, mida vahendab Avatud Eesti Fond koos Vabaühenduste Liiduga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles