Ligi 12 000 inimest saavad COVID-19 eriolukorra kordusuuringusse

Kuido Saarpuu
Copy
Positiivne koroonaproov. Pilt on illustreeriv
Positiivne koroonaproov. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Tervise Arengu Instituut (TAI) korraldab kordusuuringu, et hinnata eriolukorra mõju inimeste hoiakutele ja tervisekäitumisele ning kokkupuuteid haigestunutega. Kutsed saadetakse e-postiga tänase ja homse päeva jooksul, vastuseid oodatakse juuni lõpuni.

Eestis on seoses koroonaviirusega kehtestatud eriolukord lõppenud, kuid oht viirusesse nakatuda ei ole kadunud ja viiruse edasist levikut on keeruline ennustada, mis on TAI kordusuuringu ajendiks. Aprilli keskpaigas läbiviidud sarnane küsitlusuuring näitas, et inimesed mõistsid haiguse Covid-19 ohtlikkust ja kasutusele võetud meetmete olulisust. „Täna algavas uuringus pöörame rohkem tähelepanu sellele, kuidas viirus on mõjutanud inimeste tervisekäitumist, näiteks seoses suitsetamise ja alkoholi tarvitamisega, aga ka vaimset tervist ja tööhõivet,“ selgitas TAI uimastite ja nakkushaiguste epidemioloogia osakonna juhataja Sigrid Vorobjov.

Ligi 12 000 Eesti elanikule vanuses 18–79 aastat saadetakse e-postiga küsimustik eesti ja vene keeles. Uuring toimub veebiküsitlusena, mille täitmine võtab aega 15 minutit ning vastata saab kirja saamisest juuni lõpuni.

Kui uuringu kutse saajal tekib küsimusi, on tal võimalik pöörduda uuringu korraldajate poole e-kirja covid19.uuring@tai.ee või telefoni 5385 5232 teel tööpäeviti kella 10–12.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles