Valgehobusemäele saabus talv

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Möödunud nädalavahetuse külmakraadid ja sadanud lumi tõid Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskusse tuhatkond talvenautlejat. Keskuse töötajad jõudsid hädapäraste ettevalmistustöödega lõpule alles ööl vastu laupäeva.

Valgehobusemäel on sõiduvalmis kolme- ja viiekilomeetrine suusarada, kelgumägi ja lumelauanõlv. Juba töötab ka laste lumelauakool.
Et lumekiht on veel õhuke, pole tõstukit tööle pandud, detsembritormi meenutusena ei põle ka rajavalgustid, kuid lähipäevil on lootus valgustus korda saada.


Albu vallavanem, Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuse projektijuht Kalju Kertsmik ütles, et vähemalt üks külm öö kuluks veel ära lumekahuritele toota kunstlund, millega lumerõngarada katta.
Kertsmiku andmetel külastas eelmisel laupäeval keskust ligi 300 ja pühapäeval 500 inimest. «Võib öelda, et laupäevased külastajad saabusid lausa üleöö, mis näitab, et inimeste tung on suur ja ettevalmistusega ei tohi viivitada,» ütles ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles