Ööpäevaga uusi positiivseid teste ei lisandunud

Järva Teataja
Copy
Koroonaviiruse testimine
Koroonaviiruse testimine Foto: Dmitri Kotjuh

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 440 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, positiivseid teste ei olnud.

21. juuni hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi kaheksa inimest, juhitaval hingamisel on üks patsient. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud. Kokku on Eestis koroonaviirus nõudnud 69 inimese elu.

Tänaseks on haiglates COVID-19 haigusjuhtum lõpetatud 383 juhul  370 inimesega.

Tänase seisuga on tervenenud 1764 inimest. Neist 1353 inimese haigusjuhtum on lõpetatud (76,7%), 411 inimese puhul (23,3%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil, st ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on kokku tehtud enam kui 102 000 esmast testi, nendest 1981 ehk 1,9 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Järvamaal on tehtud 2631 testi, positiivseid teste on maakonnas olnud 13. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata Terviseameti koroonakaardilt.

Terviseamet tuletab meelde, et COVID-19 põhjustava koroonaviiruse SARS-CoV-2 leviku vältimiseks endiselt nii hoolikalt käsi pesta, haigena koju jääda kui kaaskodanikele piisavalt hingamisruumi jätta. Koroonaviirus levib nakkuslikult inimeselt tervele eelkõige lähikontakti teel. Lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed on 15 minuti vältel teineteisele lähemal kui kaks meetrit.

COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles