Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Aasta-aastalt on Järvamaal riiki vähemaks jäänud. Paljud asutused on siin oma uksed sulgenud või on jäänud alles väikesed teeninduspunktid. Maavalitsus, mis andis paarkümmend aastat tagasi tööd sadakonnale inimesele, on tegevuse lõpetanud ja ametisse on jäänud ainult paar ametnikku. Praegu võimul olev koalitsioon lubas olukorda parandada. Isegi koalitsioonilepingus on kirjas, et riigiasutusi viiakse Tallinnast välja maakondadesse ja sellega seoses peaks maapiirkondadesse loodama tuhat uut töökohta. Hiljuti saatis rahandusministeerium välja pressiteate, millest selgub, et aastaks 2026 rajatakse 13 maakonnakeskusse avalike teenuste osutamiseks riigimaja. Järvamaale võib riigimaja tähendada seda, et riik tõmbab ennast Paides koomamale.

* Eelmisel nädalal otsustasid MTÜ Paide-Türi Rahvajooks juhatus ja suurimad toetajad minna rahvajooksu ettevalmistustega edasi, kuid mitte teha suuremaid kulutusi ja plaane enne, kui valitsus on välja öelnud oma järgmised rahvaürituste leevendused. Rahvajooksu juhatuse liige Erich Petrovits ütles, et korraldajad hellitavad lootust, et valitsus leevendab suve teises pooles üritustes osalejate piirarvu.

* Paide spordikeskuse Karja tänava hostel hakkab viimaks valmis saama ning alates juulist võib seal juba mõõduka tasu eest ööbida. Esimesed broneeringud on tehtud ja paar laagrit avaldanud majutussoovi.

* Alates 2002. aastast Paides tegutsenud Ananke mööblikauplus avab peagi uksed uutes ruumides. Vainu tänavalt, kust nii järvalased kui ka kaugemalt tulijad on harjunud mööblit ostma, kolib pood Suur-Aia tänavale Bermuda ärimajja.

* Mäos oleks laupäeval olnud justkui väike motokokkutulek, sest Cartle MC motomaja esises parklas võis kokku lugeda kümneid tsikleid ning inimesi vooris uksest sisse ja välja. Cartel MC liige Andrus Kopliste ütles, et väljakuulutatud üritus Open House ehk avatud ustega maja tõi tõepoolest kohale motohuvilisi üle Eesti. «Võime päeva igati kordaläinuks lugeda, sest nii laialdane huvi andis edasi kindla sõnumi, et meie mõne kuu vanust klubi on märgatud, tunnustatud ja motorahva kaardile kantud,» lausus ta.

* Jaanipäeval Järva-Jaani kandis sõidetud Järva neljanda rattamaratoni stardis oli Eesti selle ala paremik, kes väntas läbi kohalikud karjäärid, metsad, kruusateelõigud ja jupikese asfaltigi. Poolsada kilomeetrit põrgukuumuses ja vahelduval maastikul küpsetas korralikult läbi kangeimadki mehed ja naised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles