Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Et kevadel ja suve algul olid piirid kinni ja praegugi on välismaale reisimine piiratud, siis puhkavad eestlased tänavu rohkem kodumaal ja jätavad siia ka rohkem raha. Järvamaa arenduskeskuse turismiinfokonsultant Piret Sihver ütles, et koroonasuvel tunnevad inimesed rohkem huvi Järvamaa matkaradade ja telkimisvõimaluste vastu. «Võib öelda, et loodus on pop,» sõnas ta. Sihvri selgitusel on kokkuvõtteid teha veel vara, aga tundub, et hoolimata piirangute leevenemisest soovivad eestlased tänava puhata rohkem looduses ning veeta vaba aega pere ja sõprade seas. Kõige keerulisemal ajal, kui peaaegu kõik üritused olid ära jäänud ja majutusasutused seisid tühja, suutis tõelise turimisteoga hakkama saada Kirna mõis.

* Eesti reservohvitseride kogu autasustas üle kümne aasta riigi tseremooniaüritustel liputoimkonna ees marssinud Paide üksikkompanii kaitseliitlast kapten Indrek Reismanni teenete eest maaväe ohvitseri nimelise esitismõõgaga. Reservohvitseride kogu juhatuse esimees major Andre Lilleleht andis pühapäeval olnud aastakoosolekul kapten Indrek Reismannile kätte organisatsiooni haruldase tunnustuse, mida kogu on varem teenete eest välja andnud vaid ühe korra.

* «Mida vähem rahvast, seda lühem jutlus. Aamen!» Nii alustas neljapäeval Türi kultuurikeskuse galeriis Türi kihelkonna ajaloo raamatusarja koostaja Kaarel Aluoja järjelt seitsmenda osa esitlust. Aluoja selgitas, et kord pidanud üks Hiiumaa kirikuõpetaja sedasi mõnesõnalise jutluse. Türi kultuurikeskuse teise korruse galerii oli neljapäeval kodukandi ajaloost huvitatud inimesi siiski puupüsti täis ja Aluojal seega põhjust rääkida pikemalt.

* Paide Posti tänavale rajatava riigigümnaasiumi radooniuuringusse süvenenud riigikogu liige Kalle Grünthal luges raportist välja, et maakonna tulevane haridustempel paikneb kõrge radooniriski piirkonnas, ja järeldas eelmise laupäeva Järva Teataja arvamusloos, et see kujutab tõsist ohtu gümnasistide tervisele. Riigi Kinnisvara ASi kommunikatsioonijuhi Mariliis Sepperi selgitusel on nüüdisaegse õpikeskkonna loomisel kogu tulevase koolimaja ruumiplaan viimse detailini läbi mõeldud ning uuest koolimajast kujuneb kõigile õpilastele ja õpetajatele ohutu ja turvaline paik.

* Ahula–Aravete kergliiklustee ehitus algas aprillis. Jaanipäevaks oli asfalt maas ja Järva valla Aravete teeninduskeskuse sekretär Ene Ott tegi uuel teel esimese jalgrattasõidu. Kolmapäeva õhtuks olid viimasedki tööd tehtud ja võis pidulikult lindi läbi lõigata.

* Türi ühisgümnaasiumi õpilane Kai-Melli Kapten elas aasta aega vahetusõpilasena Norras. Trollide maal veedetud aasta õpetas Kai Mellile peale norra keele ja suurema iseseisvuse sedagi, et vahel tuleb lihtsalt julgus kokku võtta ja unistused teoks teha.

* Sel aastal gümnaasiumi lõpetanud on ainulaadsed. Kaugõppe ja rahvusvahelise kriisi kiuste leidus siiski usinaid õpilasi, kes suutsid lõpetada kooli olulise tunnustusega. Ivar Salmil oli teel hõbemedalini veel teisigi tagasilööke.

* Mida teevad Järva maleva kaitseliitlased kõige kuumemal suvepäeval, kui termomeeter viskab 30 kraadini? Selle asemel, et Väinjärvele või Matsimäele peesitama minna, poevad nad laigulisse, tirivad tanksaapad jalga, vinnavad kümnekilose seljakoti selga ja lippavad päikeselõõsas nelja tunniga 25 kilomeetrit maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles