Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Järva Teatajale teadaolevalt on viimastel nädalatel Järva vallas peetud hulk koosolekuid, kus on mängitud mõttega, et valimisliidud ja EKRE võiksid moodustada uue koalitsiooni ning saata sellega ülejäänud erakonnad opositsiooni. Kuigi kõigil kolmel jõul on võrdselt neli kohta, siis Järva Teatajale teadaolevalt on vallavanema kohta pakutud just EKREle.

* Kui kaks aastat tagasi Koeru kiriku edelavõlvikute juures uuringuid teinud kunstiakadeemia tudengid avastasid sealt keskaegse maalingu, mille väljanägemise tõttu naljatamisi BMW märgiks ristisid, ning järgmisel suvel andis kirik lõunalöövi juures järjest välja värvilisi mustrijooniseid, siis tänavu on ette võetud põhjalöövi võlvikud ja oreli kohal asuv võlv.

* Kolmapäeva ennelõunal andis terviseamet teada, et ööpäevaga lisandus kaheksa positiivset COVID-19 testi tulemust. Üks positiivne tulemus lisandus üle pika aja ka Järvamaale. Terviseameti meedianõunik Eike Kingsepp selgitas Järva Teatajale, et Järvamaal elav inimene sai nakkuse pereringist.

* MTÜ Quorum noored võtsid vaevaks analüüsida viimaste aastate suundumusi Järvamaal ja märkasid, et üritusi ja ettevõtmisi, mis kogukonnad kokku tooks ja neid ühendaks, on vähe. Sellest ajendatuna otsustasid nad korraldada rahvale tasuta vabaõhukontsertide sarja. Projekti üks eestvedajaid, Sten Perillus, ütles, et üks põhjusi, mis neid seda tegema ajendas, on Paide ruumieksperimendi ärajäämine. «Ehe Ruum oli eelmistel aastatel üks peamisi kogunemispaiku nii noortele kui ka vanematele inimestele, kellele on meeldinud sooje suveõhtuid linnas veeta. Nüüd, kus mõnusat koosolemise kohta enam pole, tahamegi seda tühimikku täita,» selgitas ta.

* Riigi Kinnisvara ASi korraldatud väärtuspõhise projekteerimishanke Tallinna 18 asuva Paide riigimaja ümberehituseks võitis osaühing KOKO Arhitektid. Riigimajja on kavas investeerida 3,4 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks.

* Laupäeval sõidetud Grossi Toidukaupade Viru ralli, Eesti autoralli-meistrivõistluste avaetapp meelitas raja äärde tuhandeid pealtvaatajaid ja rajale 84 masinat. Väljas oli ka Järvamaa esindus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles