Lauri Läänemets: Minister õõnestab Kaitseliidu alustalasid

Kuido Saarpuu
Copy
Lauri Läänemets
Lauri Läänemets Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Riigikogu Kaitseliidu toetusrühma aseesimehe Lauri Läänemetsa hinnangul õõnestab siseminister oma eilse sõnavõtuga Kaitseliidu alustalasid ja minister peaks vabandama kaitseliitlaste ees.

 

„Minister Helme ütles intervjuus Vikerraadiole, et kaitseliitlased ei saa asjadega hakkama. Vaidlen vastu. Olen olnud kaitseliitlane 16 aastat. Kaitseliitlased on alati teinud seda, mida riik neilt ootab ja täitnud oma ülesandeid suure pühendumisega. Kaitseliit on alati saanud hakkama ja saab hakkama ka tulevikus,“ ütles Lauri Läänemets.

Helme idee, et loodavasse kriisireservi kuuluvad inimesed peaks vabastama ajateenistusest, lõhub Läänemetsa hinnangul Eesti riigikaitset.

„Eesti inimresurssid on äärmiselt piiratud. Oma ideedega õõnestab siseminister Kaitseliidu alustalasid ja loob motivatsiooni Kaitseliidu mitte eelistamiseks. Kaitseliit unikaalse vabatahtlikkusel põhineva organisatsioonina omab Eesti riigikaitses olulist kohta ja kahetsusväärne on, kui valitsusliige selle mainet läbi meedia murendab. Eesti valitsuse sõnum on siiani olnud alati vastupidine - kaitseliit saab hakkama. Sellel on olnud oluline mõju avalikkuse toetusele ning vabatahtlike motivatsioonile,“ lisas Läänemets.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles