Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Kolmapäeva hommikul ampsas ekskavaator Imaveres esimesed kopatäied mulda krundilt, kuhu järgmise aasta mai keskpaigaks kerkib Järva valla eestvõttel uus kolmekorruseline 18 korteriga üürielamu. Kui jätta kõrvale Eesti iseseisvuse taastamise ajal Paides püsti pandud majakarbid, mis erainvestorite toel hiljem lõpuni ehitati ja korteriteks müüdi, pole pea 30 aasta jooksul Järvamaal nullist ehitatud ühtegi uut kortermaja.

* Esmaspäeval otsustas Paide linnavalitsus kanda maha elektriauto Mitsubishi i-MiEV, mis on üks paljudest maakonna sotsiaaltöötajate kasutuses olevatest autodest. Linnavalitsuse korraldusest selgub, et auto oli juba möödunud aasta kevadest sõidukõlbmatu. Auto on kahel korral läbinud tehnilise kontrolli SilberAuto Tallinna ja Rakvere teeninduses. Mõlemas teeninduses tuvastati, et sõiduki elektrimootor vajab vahetamist ja töö maksaks umbes 6000 eurot. Kuna sõiduk ei ole olnud kasutuses ligi poolteist aastat ja sellelt on võetud juba varuosi teistele sotsiaalosakonna elektriautodele, otsustaski linnavalitsus, et masinat pole mõtet remontida, vaid see kantakse maha. Paide linnavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Anneli Raap ütles, et linnavalitsuse käsutuses on veel kolm elektriautot ja need vuravad iga päev ringi.

* Laupäeval saab Paide muusika- ja teatrimajas näha kevadel ära jäänud 17. üle-eestilist noorte moekonkurssi MoeP.A.R.K, mis toob catwalk´ile Eesti noorte moeloojate parima loomingu. Paraku andsid korraldajad aga teada, et konkurssi korraldatakse viimast korda. MoeP.A.R.K-i peakorraldaja Paula Kivimäe selgitas, et üritust korraldavad kohalikud koolinoored õhinapõhiselt, kuid see ei tähenda, et ettevõtmise sisus võiks teha järeleandmisi.

* Kui möödunud aastal küttisid Järvamaa jahimehed oma esimese karu hooaja esimestel minutitel ja ülejäänud lubatud isendid mõne päevaga, siis tänavu jahimehed ei kiirusta. Järvamaa jahindusklubi tegevjuht Lauri Ellram ütles teisipäeval, et seni pole realiseeritud veel ühtegi maakonna jahimeestele eraldatud kümnest loast, kuigi jahtkondade peale kokku on registreeritud ja tehtud neli-viis jahti.

* Eelmise reede õhtul Viljandi vallas peetud naiskodukaitsjate koormusmatk algas Järva naiskodukaitse ringkonna võistkonnale edukalt – avaalal laskevõistluses võeti Väluste lasketiirus 16 naiskonna seas kõva kolmas koht. Paremad võistkonnad said valida stardijärjekorra ning Järva naiskond koosseisus Linda Blande, Vivika Barnabas, Stella-Mai Rebane ja Tene Metsma valisid seitsmenda stardipositsiooni, mis andis õiguse rajale söösta täpselt keskkööl, täiskuuga.

* Laupäeval sõideti Türi vallas asuval Kihli krossirajal Castrol motokrossi Eesti meistrivõistluste etappi. Rajal oli soolotsiklitega esinduslik seltskond motosportlasi, sh ka järvakaid. MX2 ajasõidu võitis Paidest pärit Meico Vettik. Vettik tunnistas esimese võistlusstardi eel, et kuigi ta peab Kihlit ennekõike heaks treeningrajaks ja võidu sõita on seal pisut kummaline, siis sel korral oli tunne sees hea ja eelsõit õnnestus.

* Laupäeval joosti teist Väätsa takistusjooksu. Korraldajad lubasid osalejatele ja pealtvaatajatele võimsamat elamust kui mullu ja nii ka läks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles