Sotsid: Uus koalitsioon kutsuti esile poliitiliste valedega

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Sotsiaaldemokraatlik Erakond avaldas pressiteate, kus selgitab, et Tõnis Kõivu kriitika nende aadressil on paljasõnaline ja ei põhine faktidel.

Eile Järva Teataja veebilehel avaldatud artiklis väidab Tõnis Kõiv, et sotsiaaldemokraadid on juhtinud Türi valla pankroti äärele ja valla kulud ületavad tulusid.
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Türi osakonna esimees Vello Ohu küsib seepeale: «2011.a on möödas ja aastal joon all. Kui suure rahalise kahjumiga Türi vald lõpetas 2011. aasta? Või jäi eelarve siiski tänu konservatiivsele majandamisele positiivseks?»


Pressiteates seisab: valla vara müügist töötajate palkade tõstmine 2012. aastal on Reformierakonna otsitud väljamõeldis ja üks osa poliitiliste valede kogumist, millega uus koalitsioon võimupööret esile kutsus. On loomulik, et vallal tasub ebaotstarbekalt kasutatud või kasutuna seisvast varast loobuda, kuid valla eelarvest palka saavate inimeste kavandatava palgatõusu seostamine varade müügiga on asjatundmatu vale. Ei ole kellelegi saladuseks, et paljud valla eelarvelistest vahenditest (õpetajad jne.) palka saavad inimesed on täna alamakstud ja kui vald tahab sellistel kohtadel näha oma ala hästi tundvaid ja hingega tööd tegevaid inimesi, siis tuleb nende tööd ka väärtustada ja mitte ainult sõnades.


Tundub kummastav, et senises valla juhtimises kahe abivallavanemaga (Vahur Salom, kes on juhtinud hariduse ja kultuuri valdkonda, ja Üllar Vahtramäe, kelle vastutada on olnud valla eelarve) aktiivset rolli omanud Reformierakond pillub nüüd alusetuid süüdistusi Sotsiaaldemokraatliku Erakonna aadressil, kuigi valda juhiti koostöös valimisliiduga.

Kas põhjust tasub otsida Sotsiaaldemokraatide arvestatavas reitingutõusus Eesti elanikkonna seas, mis on Ilmselt ületanud Reformierakonna taluvuse piiri? Kuna oma seniste sammudega ei ole suudetud olukorda muuta, on asutud sellist destruktiivset propagandat levitama ka Türi vallas.


Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Türi osakond ei pea sõnasõja pidamist mõttekaks ja loodab, et Reformierakond keskendub poliitiliselt laimult reaalsetele tegudele Türi valla arengu heaks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles