Ööpäevaga lisandus 7 positiivset koroonaviiruse testi

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Koroonatest.
Koroonatest. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1 162 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest seitsme testi tulemus osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmete järgi laekus 4 positiivset testi tulemust Harjumaale (3 Tallinna) ja 3 Tartumaale (kõik Tartu linna).

Harjumaa kahe juhtumi puhul on tegemist varasemate haigestunute lähikontaktsetega ning 2 juhtumi nakatumise asjaolud on veel täpsustamisel. Tartu juhtumite puhul on kahel juhul tegemist varasema nakatunu lähikontaktsetega ja ühel juhul oli tegemist kordustestiga.

19. augusti hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi seitse inimest, juhitaval hingamisel ei ole ühtegi patsienti. Koju ei saadetud ühtegi inimest. Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati 1. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud, kokku on Eestis koroonaviirus nõudnud 63 inimese elu. Tänaseks on haiglates lõpetatud 400 COVID-19 haigusjuhtumit  387 inimesega.

Tänase seisuga on tervenenud 2002 inimest. Neist 1 527 inimese (76,3%) haigusjuhtum on lõpetatud, 475 inimese puhul (23,7%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 tuhande inimese kohta on 7,1.

Eestis on kokku tehtud enam kui 137 tuhat esmast testi, nendest 2 207 ehk 1,6 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles