Ööpäevaga lisandus 3 positiivset testi

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Koroonaviirus Covid-19 antikehade testi tegemine
Koroonaviirus Covid-19 antikehade testi tegemine Foto: Sander Ilvest / Postimees

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 320 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest kolme testi tulemus osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmete järgi laekusid kõik kolm positiivset koroonaviiruse testitulemust Ida-Virumaale. Ühel juhul oli tegemist Estonia kaevanduse kolde haigestunu lähikontaktsega, kahel juhul on nakkusallikas selgitamisel.

Ida-Virumaa kahe koldega on seotud üle 30 haigusjuhu

Ida-Virumaa nii-öelda Jõhvi Keldri koldega on tänaseks seotud 9 baari külastajat, kellest 2 on Estonia kaevanduse töötajad. Koldega on kokku seotud 15 inimest, neist  kuus on baaris viibinute pereliikmed ja tuttavad.

Estonia kaevanduses on kokku nakatunud 13 töötajat, neist kaks esimest viibisid meelelahutusasutuses Jõhvi Kelder. Lisaks on haigestunud kaheksa kaevanduse töötajate pereliiget ja tuttavat. Kuna kaks esimest Jõhvi Keldris nakatunud töötajat lähevad arvestuslikult Jõhvi Keldri kolde arvestusse, on Estonia kaevanduse koldega seotud hetkel 19 koroonaviiruse juhtu. 

Suri koroonaviirusesse nakatunud 76aastane naine

24. augusti hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 11 inimest, juhitaval hingamisel ei ole ühtegi patsienti. Koju ei saadetud ühtegi inimest, avati kaks uut COVID-19 haigusjuhtumit.

Ida-Virumaal suri haiglaravil viibinud koroonaviirusesse nakatunud kaasuvate haigustega 76-aastane naine, kokku on Eestis koroonaviirus nõudnud 64 inimese elu.

Tänaseks on haiglates lõpetatud 402 COVID-19 haigusjuhtumit  389 inimesega.

Tänase seisuga on tervenenud 2025 inimest. Neist 1 543 inimese (76,2%) haigusjuhtum on lõpetatud, 482 inimese puhul (23,8%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 tuhande inimese kohta on 8,9.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles