Ööpäevaga lisandus 19 positiivset testi

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Koroonaviirus
Koroonaviirus Foto: Tairo Lutter
  • Viimase 14 päeva haigestumus 100 tuhande inimese kohta on 9,6

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1186 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 19 testi tulemus osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmete kohaselt lisandus ööpäevaga enim positiivseid koroonaviiruse teste Ida-Virumaale (13). Harjumaale lisandus kolm koroonaviirusesse nakatunut, Lääne-Virumaale ja Hiiumaale lisandus üks koroonaviiruse juht. Ühel juhul puudus positiivse testitulemuse andnul rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Ida-Virumaa kahe koldega on seotud üle 30 haigusjuhu

Üheksa Ida-Virumaa juhtumit on seotud Estonia kaevanduse koldega, viis ööpäeva jooksul lisandunud viirusekandjat on kaevanduse töötajad ja neli töötajate lähikontaktsed. Estonia kaevanduses on kokku nakatunud 18 töötajat, neist kaks esimest viibisid meelelahutusasutuses Jõhvi Kelder. Lisaks on haigestunud 13 kaevanduse töötajate pereliiget ja tuttavat. Kuna kaks esimest Jõhvi Keldris nakatunud töötajat lähevad arvestuslikult Jõhvi Keldri kolde arvestusse, on Estonia kaevanduse koldega seotud hetkel 28 koroonaviiruse juhtu. 

Ida-Virumaa nii-öelda Jõhvi Keldri koldega on tänaseks seotud 9 baari külastajat, kellest 2 on Estonia kaevanduse töötajad. Koldega on kokku seotud 15 inimest, neist  kuus on baaris viibinute pereliikmed ja tuttavad.

Lisaks tuvastati ööpäeva jooksul koroonaviirus Ojamaa kaevanduse kahel töötajal, kokku on Ojamaa kaevanduses haigestunud neli töötajat. Ojamaa kaevanduses hakkas viirus levima töötajalt, kes sai viiruse oma pereliikmelt.

Ühe Ida-Virumaa haigusjuhu puhul oli nakkusallikaks reisil nakatunud tuttav, ühel juhul on nakatumise allikas selgitamisel.  Lääne-Virumaa elanik sai viiruse lähikontaktist nakatunuga.

Hiiumaa haigestumiste asjaolud on täpsustamisel, Harjumaa ühe juhu puhul on tegemist haige lähikontaktsega.

Haiglaravil viibib 11 inimest

25. augusti hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 11 inimest, juhitaval hingamisel ei ole ühtegi patsienti. Koju saadeti üks inimene ning avati üks uus COVID-19 haigusjuhtum.

Tänaseks on haiglates lõpetatud 403 COVID-19 haigusjuhtumit  390 inimesega.

Tänase seisuga on tervenenud 2038 inimest. Neist 1 554 inimese (76,3%) haigusjuhtum on lõpetatud, 484 inimese puhul (23,7%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 tuhande inimese kohta on 9,6.

Eestis on kokku tehtud üle 142 tuhande esmase testi, nendest 2 294 ehk 1,6 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles