Läänemets: haridusministeeriumi propaganda süvendab ääremaastumist

Järva Teataja
Copy
Lauri Läänemets
Lauri Läänemets Foto: Erakogu

Sotsiaaldemokraatliku erakonna (SDE) aseesimehe Lauri Läänemetsa hinnangul ei tohiks haridus- ja teadusministeerium (HTM) propageerida koolisüsteemi kokkutõmbamist, mis viib tulevikus ääremaastumisele – selle asemel tuleks hoopis leida võimalusi koolisüsteemi tasakaalustatud arenguks.

"Haridus- ja teadusministeerium saatis augusti kuu lõpus 1729 kohalikele omavalitsuse volinikule üle Eesti Õpetajate Lehe, milles propageeritakse koolivõrgu kokkutõmbamist. HTM-i eesmärk on väidetavalt tõsta omavalitsuste teadlikkust koolivõrgu ja haridusvaldkonna küsimustes ning suurendada koostööd koolivõrgu korrastamiseks," teatas Läänemets.

"Kindlasti ei ole ma vastu omavalitsusjuhtide teadlikkuse tõstmisele haridusküsimustes. Kahetsusväärne on, et ministeerium on valinud teavitustegevuses poliitilise suuna ja hakanud propageerima koolisüsteemi kokkutõmbamist, mis pikas perspektiivis süvendab ääremaastumist. Ministeerium vaatab regionaalset arengut ainult enda perspektiivist ja sellega toob jälle esile probleemi - regionaalpoliitikat ei juhi keegi, iga ministeerium vaatab oma valdkonda ise," selgitas Läänemets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles