Ööpäevaga lisandus 20 positiivset testi

Järva Teataja
Copy
Koroonaviiruse drive-in testimine Paides
Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja
Koroonaviiruse drive-in testimine Paides Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja Foto: Dmitri Kotjuh

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1595 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 20 testi tulemus osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmete kohaselt laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Ida-Virumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati üheksal inimesel. Harjumaale lisandus kaheksa ja Lääne-Virumaale üks uus positiivne koroonaviiruse proov. Kahel juhul puudus positiivse proovi andnul rahvastikuregistris registreeritud elukoht.

Terviseameti kahe regionaalosakonna jälgimisel on kaheksa aktiivset kollet

Harjumaa kaheksast positiivsest koroonaviiruse proovist neli andsid jalgpalliklubi Nõmme Kalju jalgpallurid. Ühel juhul nakatus haigestunu korterikaaslane, kolme haigusjuhu nakkusallikas on veel selgitamisel.

Terviseameti põhja regionaalosakonna jälgimisel on kolm aktiivset kollet, millest Ülemiste City ja Nõmme Kalju koldega on mõlemaga hetkel seotud kaheksa haigusjuhtu ning saunapeo kolle, millega seotult on haigestunud viis inimest.

Kokku on seoses koroonaviiruse levikuga terviseameti põhja regionaalosakonna jälgimisel on üle 450 inimese, kellest 85 on haigestunud.

Ida- ja Lääne-Virumaa möödunud ööpäeva nakkusjuhtudest neli on seotud Viru vanglaga – kahel juhul haigestus vangla töötaja ja kahel juhul töötaja lähikontaktne. Kaks juhtumit on toodud sisse Venemaalt, kolmel juhul haigestus teadaoleva haige lähikontaktne. Ühe haigestumise nakkusallikas on hetkel veel selgitamisel.

Terviseameti ida regionaalosakonna jälgimisel on seoses SARS-CoV-2 levikuga ligi 770 inimest, kellest 106 on haigestunud. Regionaalosakonna tegevuspiirkonnas on kokku viis aktiivset kollet, millest suurim on 55 haigestunuga nii-öelda Estonia kaevanduse kolle. Jõhvi Keldri koldega on seotud 15, Ühendkuningriigist sissetoodud koroonaviiruse koldega 13, Ojamaa kaevanduse koldega kaheksa ning Viru vangla koldega viis haigusjuhtu (kolm töötajat ja kaks töötaja pereliiget).

Seoses koroonaviirusega vajab haiglaravi kaheksa inimest

2. septembri hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi kaheksa inimest, juhitaval hingamisel ei ole ühtegi patsienti. Möödunud ööpäeva jooksul uusi COVID-19 juhtumeid ei lisandunud, haiglast saadeti koju üks inimene.

Tänaseks on haiglates lõpetatud 412 COVID-19 haigusjuhtumit 399 inimesega.

Tänase seisuga on tervenenud 2130 inimest. Neist 1609 inimese (75,5%) haigusjuhtum on lõpetatud, 521 inimese puhul (24,5%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 15,7.

Eestis on kokku tehtud ligi 152 000 esmast testi, nendest 2415 ehk 1,6 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata terviseameti koroonakaardilt.

Kuidas peatada koroonaviiruse levik?

  • Kõige efektiivsem meede nakkuse vältimiseks on distantsi hoidmine.
  • Rahvarohketes kohtades ja eriti siseruumides, kus ei ole võimalik teiste inimestega distantsi hoida, on soovitav kanda ka maski.
  • Kinniseid rahvarohkeid kohti tuleks võimalusel vältida.
  • Järgida tuleb kätehügieeni ehk teisisõnu: käsi tuleb pesta tihti.
  • Kätepesuks tuleb kasutada sooja vett ja seepi, avalikes kohtades alkoholipõhist käte desinfitseerimisvahendit.
  • Aevastamisel või köhimisel tuleb oma suu ja nina katta ühekordse salvrätiga. Kasutatud salvrätt tuleb koheselt visata prügikasti ja seejärel käed puhastada. Salvrätikut puudumisel kasuta oma varrukat (küünarvarre osa), mitte paljast kätt.
  • Haigena tuleb püsida kodus, seda ka kergete sümptomitega.
  • Mistahes haigussümptomite puhul tuleb kahtlustada koroonaviirust ja helistada oma perearstile.
  • Laadi Google Play või App Store’i kaudu oma telefoni mobiilirakendus HOIA, mis teavitab sind, kui oled olnud lähikontaktis koroonaviiruse kandjaga. Samuti saad nii anonüümselt teavitada teisi kasutajaid enda haigestumisest. Rakenduse kasutajate telefonid vahetavad omavahel anonüümseid koode ning riik, rakenduse tootja ega telefoni tootja ei saa teada, kes kellega lähikontaktis oli. Loe lisa www.hoia.meCOVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

Lisainfot COVID-19 kohta leiab terviseameti veebi- ja Facebooki lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles