Näitus kutsub paidelasi linnale hinnangut andma

Silja Vilbu
Copy
Järvamaa keskraamatukogu vanemraamatukoguhoidja Siiri Muru demonstreeris näituse külastajale Sirlei Uutarile, kuidas kompass toimib.
Järvamaa keskraamatukogu vanemraamatukoguhoidja Siiri Muru demonstreeris näituse külastajale Sirlei Uutarile, kuidas kompass toimib. Foto: Dmitri Kotjuh

Järvamaa keskraamatukogus on 26. septembrini avatud Eesti Koostöö Kogu näitus «Kodukoha kompass». Näituse teeb huvitavaks asjaolu, et kõik selle külastajad saavad kompassketta abil Paide avalikule ruumile oma hinnangu anda.

Eesti Koostöö Kogu juht Kairi Tilga selgitas, et näitus lähtus suve alguses ilmunud Eesti inimarengu aruandest 2019/2020 «Linnastunud ühiskonna ruumilised valikud».

«Kuna Eesti Koostöö Kogu annab välja inimarengu aruannet, tekkis mõte, et võiks seda teadmist heast avalikust ruumist ja elukeskkonna mõjust inimeste heaolule, mida teadlased raportisse koondasid, viia sõnumina kuidagi ka tavainimeseni ja avalikku ruumi. Nii sündiski rändnäituse idee, mille abil käime ja räägime heast ja inimeste heaolu suurendavast ruumist Eesti väikelinnades,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles