Umbusaldatavale vallavanemale makstakse 18 000 eurot hüvitist

Tiit Reinberg
Copy
Möödunud nädalal allkirjastatud koalitsioonileppe järgi vahetab Arto Saar (vasakul) vallavanema kohalt välja Rait Pihelga. Neljapäeval tuleval istungil teeb Saar volikogule ettepaneku maksta Pihelgale 18 000 eurot hüvitist ja lisatasu.
Möödunud nädalal allkirjastatud koalitsioonileppe järgi vahetab Arto Saar (vasakul) vallavanema kohalt välja Rait Pihelga. Neljapäeval tuleval istungil teeb Saar volikogule ettepaneku maksta Pihelgale 18 000 eurot hüvitist ja lisatasu. Foto: Dmitri Kotjuh

Rahalises mõttes tõmbas Järva valla võimupöördest kõige pikema tiku praegune vallavanem Rait Pihelgas, kes lahkub neljapäeval vallavolikogu istungilt 18 000 euro suuruse käepigistusega.

Uus võimuliit on leppinud kokku, et 3000eurose kuupalgaga vallavanem saab hüvitist ja tulemustasu kokku kuue ametipalga ulatuses. Vallavolikogu esimees Jüri Ellram peab leppima kolme kuupalga suuruse hüvitise ehk 4500 euroga.

Et valimisliidu Järva Valla Heaks ning Reformierakonna, Isamaa ja Keskerakonna sõlmitud koalitsioonileppe järgi saab volikogu esimehe koha Reformierakond ja tõenäolisim kandidaat sellele on Rait Pihelgas, siis hakkab Pihelgas edasi teenima kuus 1500 eurot. Seega teenib ta kuni järgmiste valimisteni koos hüvitistega sama palju, kui ta oleks järgmise aasta oktoobrini vallavanem olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles