Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Rahalises mõttes tõmbas Järva valla võimupöördest kõige pikema tiku praegune vallavanem Rait Pihelgas, kes lahkub neljapäeval vallavolikogu istungilt 18 000 euro suuruse käepigistusega. Uus võimuliit on leppinud kokku, et 3000eurose kuupalgaga vallavanem saab hüvitist ja tulemustasu kokku kuue ametipalga ulatuses. Vallavolikogu esimees Jüri Ellram peab leppima kolme kuupalga suuruse hüvitise ehk 4500 euroga.

* Pühapäeval saatis Viisu kergliiklustee alla jääva maa omanik Ilmar Kotselainen Paide linnavalitsusele avalduse, milles teatas, et keelab oma maadel ehitustegevuse ja soovib, et 4. oktoobriks taastataks esialgne olukord. «Ma ei aja kiusu, vaid seisan oma õiguste eest,» ütles Ilmar Kotselainen, kelle maadele tuleb laias laastus kaks kolmandikku kergliiklusteest. «Iga päev, mis tee-ehitus jätkub ja pole kirjalikke kokkuleppeid maa linnale loovutamise eest asendusmaa saamiseks tiksub minu kahjuks. Kui tee peaks enne kokkuleppele jõudmist valmis saama, tekib linnal võimalus avalikus kasutuses oleva objekti maa sundvõõrandamiseks, aga mul pole raha tarvis, vaid soovin jätkuvalt harimiseks maad.»

* Haiguste ennetuse ja tõrje Euroopa keskuse koroonakaardilt ilmneb, et Järvamaa on peaaegu kogu Euroopas üks väheseid piirkondi, kus pole viimase paari nädala jooksul ühtegi uut koroonapositiivset diagnoositud. Järva Teataja analüüsis, mis võib olla meie hea õnne põhjus.

* Kevadel avaldasid Röa küla Jõekääru tee eramuomanikud soovi nihutada omavalitsuste piiri mõni­kümmend meetrit Viraksaare poole nii, et nende majad ja Jõekääru tänavale veel rajamata elamute krundid nihkuksid Türi vallast Paide linna alla. Augustis otsustas Türi vallavolikogu, et ei loovuta Jõekääru tänava piirkonda Paide linnale.

* Järvamaa kutsehariduskeskus (JKHK) asus sel sügisel Tartus õpetama haridusliku erivajadusega (HEV) inimesi. Kaks aastat vältava õppe jooksul koguvad õppurid teadmisi nii köögiabi­lise kui ka puhastusteenindaja abilise erialal. JKHK juhtõpetaja Laida Reitmann ütles, et HEV-õpilasi on kool õpetanud ka varem, kuid siis omas majas kohapeal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles