Türil tegutsesid libarahvaloendajad

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Statistikaamet

Politsei- ja piirivalveamet pressiesindaja Mihkel Loide teatas, et 11. jaanuaril koputasid kaks meest Türil korteri uksele, esitlesid end rahvaloendajana ja üritasid korterisse tungida. Elanikul õnnestus uks kinni suruda.

Loide teada on liberahvaloendajad tegutsenud ka Narvas ja Viljandis.
Politsei soovitab igalt ukse taha ilmunud kahtlaselt inimeselt küsida ametitõendit. Igal ehtsal ametiisikul, kaasa arvatud rahvaloendaja ja politseinik, on see alati kaasas.


Samuti ei maksa anda igale küsijale, ei ukse taha tulijale ega telefoni teel oma isikuandmeid. Igast sissetulijast pole tarvis küll politseile teada anda, kuid kui hinge jääb kahtlus, tasuks siiski ühendust võtta ja oma tähelepanekutest rääkida, kirjeldada isikuid ja anda auto registrinumber.
Rahvaloenduse välitööde juht Maris Post rõhutas, et enne 16. veebruari mitte ühtegi rahvaloendajat ringi ei käi.

«Oluline on jätta meelde, et meie rahvaloendajad esitavad inimesi külastades alati statistikaameti väljaantud pildiga töötõendi ning kannavad rahvaloenduse sümboolikaga salli ja sinist kohvrit,» selgitas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles