Kriisi algul loodud ettevõtted püsivad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsajõe puhkemaja peremees Andrek Põllumäe arendab oma turismiettevõtet ja on oma valikuga väga rahul.
Metsajõe puhkemaja peremees Andrek Põllumäe arendab oma turismiettevõtet ja on oma valikuga väga rahul. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Neli aastat tagasi Järvamaal ettevõtlustoetusega alustanud kaheksast ettevõttest vaid üks on tegevuse lõpetanud ja seitse tegutsevad, samas annavad nad endiselt tööd vaid asutajale.

Aastal 2008, mille alguses üleilmse surutise tõttu peatus ka Eesti majanduskasv ning algas majanduskriis, toetasid Eesti Töötukassa ja Ettevõtluse Arendamise sihtasutus (EAS) Järvamaal kaheksat alustavat ettevõtet.
Mitmed neli aastat tagasi oma firma asutanutest on hakanud küll ettevõtte elujõulisuses kahtlema, aga täiesti käega löönud pole keegi peale ühe.
Kaks ettevõtja tee valinut on aga oma tollase otsusega nii rahul, et tunnistavad nüüd vaid üht viga – miks nad seda ometi varem ei teinud.

Aastaid Tallinnas turvatöötaja ja hiljem turvaülemana töötanud Andrek Põllumäe sai 2008. aastal EASilt 47 664 krooni (3046 eurot) toetust turismitalu rajada. «Olime isaga Laupal Pärnu jõe ääres vanasse lauta rajanud sauna ja kaminaruumi, seal käisid sõbrad ja hiljem ka sõprade sõbrad puhkamas, siis käis elukaaslane välja mõtte, miks mitte seda edasi arendada,» selgitas Põllumäe.
Nüüd on Metsajõe puhkemajas kaminaruumi, sauna, basseini, piljarditoa ja 12 voodikohaga peamaja ning saunaga üheksa kohaga jahimaja, avar katusealune, väliköök, kümblustünnid, laste mängulinnak ja palliplatsid.
Eelmisel aastal peatus Metsajõel 2740 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles