Paide Linnavolikogu võttis vastu Paide linna 2012. aasta eelarve

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide linnavolikogu
Paide linnavolikogu Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Paide Linnavolikogu võttis täna teisel lugemisel vastu 2012. aasta Paide linnaeelarve kogumahus enam kui 8,2 miljonit eurot.

2012. aasta eelarves on tulumaksu laekumist planeeritud 1 miljoni euro võrra vähem kui seni suurimas ehk 2008. aasta Paide linnaeelarves. 8 231 049,6 euro suuruse eelarve suurima osa moodustavad kulutused haridusele, mis on ligi 41 % eelarve kogumahust.


2012. aasta Paide linnaeelarve märksõnadeks võiks lugeda majanduslanguse eelsete töötasude taastamist, ökonoomset majandamist ja teenuste taseme hoidmist. Eelarves on planeeritud Paide linna töötajate majanduslanguse eelse palga taastamine. Paide linnapea Kaido Ivaski sõnul ei tähenda see, et palgafond kerkiks 2008. aasta tasemele. Rasketel aegadel on tulnud palju säästlikumalt majandada. Kui näiteks neli aastat tagasi töötas linnavalitsuses 48 ametnikku, siis tänaseks on see 24 ehk poole võrra väiksem. Uue eelarve kohaselt viiakse ka lasteaedade õpetajad senise 0,9 koha pealt 1,0 peale.


Investeeringuteks on 2012. aastal linnaeelarvesse planeeritud 301 329 eurot. Neist suurim on Sookure lasteaia detailplaneeringu koostamine, lasteaia tualettruumide ja pesuruumide rekonstrueerimine ning tuletõkkeuste paigaldamine. Kokku on eelnimetatud töödeks planeeritud 160 000 eurot. Suurematest investeeringutest võib veel välja tuua Hämariku ja Parkali tänava (Vainu tn ja Posti tn vaheline lõik) rekonstrueerimise, maksumusega 30000 eurot, investeeringud Paide Kultuurikeskusesse 14000 ja Paide Ühisgümnaasiumisse 70000 euro ulatuses. Plaanis on ka Paide Gümnaasiumi söökla remont ning Paide Täiskasvanute Keskkooli automaatse soojasõlme paigaldamine.


Paide Linnavolikogu esimees Kersti Sarapuu kommenteeris uut linnaeelarvet, öeldes: „Eelarve on tehtud konservatiivselt. Oleme suutnud tagada lasteaiaõpetajate ja töötajate palga viimise endisele tasemele. Oleme planeerinud vahendeid, mis aitaksid raskes olukorras inimesi, tõstes toimetuleku piirmäärasid 30 %“.


Eelarve- ja majanduskomisjoni esimehe Ants Hiiemaa sõnul on selle aasta linnaeelarve koostamisel lähtutud põhimõttest, et kvaliteetse elukeskkonna pakkumine linnarahvale on prioriteet ning selle nimel tuleb eelarves leida ökonoomseid lahendusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles