Numbrid kasvavad taas: ööpäevaga lisandus 76 koroonapositiivset

Järva Teataja
Copy
Viimase ööpäeva jooksul osutus Eestis 44 koroonatesti tulemus positiivseks.
Viimase ööpäeva jooksul osutus Eestis 44 koroonatesti tulemus positiivseks. Foto: Mihkel Maripuu

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1 499 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 76 testi tulemus osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 49 inimesel. Ida-Virumaale lisandus 11 ja Pärnumaale kolm. Jõgevamaale, Raplamaale ja Valgamaale lisandus kaks. Saaremaale ja Tartumaale lisandus üks. Viiel positiivse testi tulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht. Reeglina on sellisel juhul tegemist välismaalasega.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 36,72.

Terviseameti peadirektor Üllar Lanno sõnul on Eesti inimesed ja tervishoiu sektor teinud viirusega võitlemisel head tööd, kuid samal ajal on viiruse levik mujal riikides sellest hoolimata hoogustumas. „Peame siinkohal vaatama pikemat perspektiivi ja globaalset vaadet. Kuna viiruse levik on Euroopas hoogustumas, ei saa ka meie valvsust kaotada,“ ütles terviseameti peadirektor Üllar Lanno, kelle sõnul tasub reisida vaid vältimatu vajaduse korral. „Iga sissetoodud haigusjuht suudab Eesti pinnal endaga kaasa tuua mitu haigestumist, seega tasub kõigil reisilt naasnutel oma tervist tähelepanelikult jälgida.“ Lisaks peaksid Lanno sõnul tähelepanelikud olema ka need, kes koolivaheaja veetsid Eestis reisides. „Koroonaviiruse võib saada ka kodumaal ringi liikudes.“

Tallinna lisandus 42 uut nakatunut. Harjumaa  juhtumite puhul on 17 juhul tegemist varasema haigestunu lähikontaktsetega. Üks juhtum toodi viirus sisse Venemaalt. Ülejäänud nakatumiste asjaolud on selgitamisel. Kokku saab põhja regionaalosakonna tööpiirkonnas eristada üheksat kollet, esimese töökoha koldega on seotud 42, teise töökoha koldega kaheksa ning kolmandas töökoha koldes on kaheksa haigestunut. Perekonna koldes on viis inimesest. Esimeses kooli koldes on kuus inimest.  Neljandas töökoha koldes on üheksa nakatunut ning viiendas töökoha koldes kuus inimest. Teises kooli koldes on viis haigestunut. Täna hommikul lisandus peokolle, kus on seitse inimest.

Põhja regionaalosakonna jälgimisel on 1 521 inimest, kellest 258 on haigestunud.

Ida-Virumaale lisandunud juhtumite puhul toimus nakatumine kolmel juhul töökohas, ühel juhul lasteaias ja neljal juhul läbi tuttavate- või perekontakti. Ülejäänud nakatumiste asjaolud on veel selgitamisel. Ida regiooni tööpiirkonnas on seitse aktiivset kollet: Kohtla-Järve kooli koldega on seotud 11 ja Ida-Virumaa pereliikmete ja tuttavate koldega kaheksa inimest. Jõhvi kooli koldega on seotud üheksa ja Jõhvi hooldekeskuse koldega 21 haigestunut. Sillamäe kooli koldega on seotud 36 ja nii-öelda meelelahutusasutuse koldega on kokku seotud 10 haigusjuhtu. Narva töökoldes on seitse inimest.

Ida regionaalosakonna jälgimisel on 690 inimest, kellest on haigestunud 129.

Jõgevamaale lisandunud nakatunud haigestusid läbi perekontakti.  Tartumaa nakatunu haigestus läbi töökontakti. Üks Valgamaa nakatunu sai viiruse läbi perekontakti ning üks Valgamaale lisandunud juhtum on üle antud põhja regionaalosakonnale, sest inimene elab Harjumaal. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on 406 inimest, kellest 56 on haigestunud. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on kaks kollet – töökoha kolle Võrus 24 inimesega ja Jõgevamaa töökoha kolle 20 inimesega.

Pärnumaale lisandunud ühe juhtumi puhul on tegemist nakatumisega läbi tuttava, kahe nakatumise asjaolud on veel selgitamisel. Saaremaa juhtumi nakatumise asjaolud on selgitamisel. Lääne regionaalosakonna jälgimisel on 80 inimest, kellest 20 on haigestunud.

Haiglaravi vajab 32 patsienti

22. oktoobri hommikuse seisuga viibib haiglas 32 COVID-19 patsienti, juhitaval hingamisel on üks patsient. Koju saadeti üks. inimene. Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati neli (21.10.2020 kokku kolm ning üks haigusjuhtum avati tänase kuupäevaga).Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandund, kokku on Eestis surnud 71 koroonaviirusesse nakatunud inimest.

Tänaseks on haiglates lõpetatud 525 COVID-19 haigusjuhtumit 511 inimesega.

22. oktoobri seisuga on tervenenud 3 366 inimest. Neist 2 497 inimese (74,2%) haigusjuhtum on lõpetatud, 869 inimese puhul (25,8%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on kokku tehtud üle 248 000 esmase testi, nendest 4 247 ehk 1,7 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles