Meico Vettik tuli EMil kolmandaks

Kuido Saarpuu
Copy
Meico Vettik
Meico Vettik Foto: Kuido Saarpuu

EMX 125 klassi Euroopa meistrivõistluste sari sai laupäeval lõpu Belgias Lommeli krossirajal. Viimasel etapil tegi ilusa võistluse Meico Vettik (KTM), kes saavutas teise koha. Hooaja kokkuvõttes teenis Vettik kolmanda koha, kirjutab msport.ee.

 

Avasõidus tegid väga ilusa stardi mõlemad Eesti sõitjad, Meico Vettik võttis sisse kolmanda koha ja Romeo Karu (Husqvarna) neljanda koha. Vettik tegi kiirelt veel ühe möödumise ning tõusis teiseks. Koos liidri Max Palssoniga (Rootsi, KTM) sõitsid kaks esimest seejärel teistel eest ära. Vettik survestas terve sõidu jooksul rootslast, kuid mööda siiski ei õnnestunud saada ja Meico lõpetas sõidu Palssoni järel teisena. Kolmanda koha teenis Andrea Bonacorsi (Itaalia, Fantic), kes sellega ka sarja üldvõidu endale kindlustas.

Teises sõidus kahjuks Vettik niie head starti teha ei suutnud ja esimesel ringil oli ta teises kümnes. Sõidu esimese poole tegi Mecio aga väga kiire ning ta suutis juba poole sõiduaja möödudes teisele kohale tõusta. Liider Max Palsson oli aga kahjuks selleks hetkeks juba enam kui kümnesekundilise edumaaga eest minema pääsenud ja etapivõitu püüda polnud võimalik. Meico suutis teist kohta Palssoni järel lõpuni hoida. Kolmandana lõpetas sõidu Guillem Farres (Hispaania, GASGAS).

Etapi kokkuvõttes tuli Vettik 44 punktiga teisele kohale ja hooaja kokkuvõttes õnnestus tal tulla 268 punktiga hinnalisele kolmandale kohale. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles