Kirjanduspreemia ootab väljaandmist

Kuido Saarpuu
Copy
Kirjanduspreemia väljakuulutamine enne rahvamatka algust.
Kirjanduspreemia väljakuulutamine enne rahvamatka algust. Foto: Silvi Lukjanov

Järva vald ootab ettepanekuid A. H. Tammsaare nimelise kirjanduspreemia väljaandmiseks. 

Preemia eesmärgiks on tunnustada Eesti kirjanikku, kirjandusteadlast või -kriitikut kalendriaasta jooksul trükis ilmunud Eesti eluolu kajastava teose eest.

Preemia antakse välja igal aastal ning ettepanekuid preemia määramiseks võib esitada igaüks. Ettepanekuid saab esitada 15. detsembrini. 

Eelmisel aastal esitas kandidaate 15 inimest ja teoseid oli kokku 25. Ettepanekuid tuli nii Järva vallast kui ka Tallinnast, Tartust ja mujalt.

Foto: Järva vald

Laekunud ettepanekute hulgast valib žürii kuni 10 teost ja preemia saab enim hääli kogunud teose autor. 

Preemia saaja kuulutatakse välja Tammsaare sünniaastapäevale pühendatud rahvamatka avamisel 30. jaanuaril 2021. aastal. 

Preemia antakse autorile üle 24. veebriaril Albu mõisas. Preemia suurus on 1500 eurot ja purk Anton Hanseni lemmikut, õuna-pohla moosi.

Žürii: 

Järva vallavalitsus kinnitas 28. oktoobril A. H. Tammsaare nimelise Järva valla kirjanduspreemia žürii koosseisus: Järva vallaraamatukogu juhataja Karmen Velitschinsky, Järva-Jaani gümnaasiumi eesti keele õpetaja Erik Vilbu, Järva vallaraamatukogu Albu ja Ahula raamatukoguhoidja Kaja Leidtorp, Järva vallaraamatukogu Imavere raamatukoguhoidja Allika Jüris, Järva valla lehe toimetaja Arnika Tegelmann, SA A. H. Tammsaare muuseum Vargamäel juhataja Reelika Räim, Järva-Madise külaseltsi esindaja Kadri Kaarlep, Koigi põhikooli direktor Annela Ojaste ja Järvamaa keskraamatukogu direktor Jane Kiristaja.

Neil üheksal inimesel seisab ees suur töö leida sel aastal ilmunud teoste seast kuni kümme parimat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles