Koeru hooldekeskus sai tunnustuse osaliseks

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
«Nii pehme, õrnpehme!» kiidab Selma (vasakul) vanemhooldajale Sirle Liidresele ja Koeru hooldekeskuse juhatajale Terje Tederile pehmet ja valge karvaga hülgepoega paitades. See on teraapiarobot, mis reageerib puudutustele ja häälele neile omasel moel.
«Nii pehme, õrnpehme!» kiidab Selma (vasakul) vanemhooldajale Sirle Liidresele ja Koeru hooldekeskuse juhatajale Terje Tederile pehmet ja valge karvaga hülgepoega paitades. See on teraapiarobot, mis reageerib puudutustele ja häälele neile omasel moel. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Dementsuse kompetentsikeskus andis Koeru hooldekeskusele dementsusesõbraliku asutuse märgise.

Hooldekeskus parendab järjepidevalt oma keskkonda, arvestades klientide vajadusi, peab oluliseks kodulikku atmosfääri.  Kasutusel on nutikad lahendused turvalisuse tagamiseks, erinevad abivahendid, klientidele on palju tegevusi päevasel ajal.

Palju tegemist on dementsusega inimestel uues aias. Hülgepoeg, kes on päritolult robot, aitab tõsta tuju, klientide meeli saab eragutada aroomi- ning valgusteraapiaga. Kõige olulisem on siiski toetav suhtumine klientidesse, koostöö lähedastega ja järjepidevalt koolitusi saav personal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles