Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Teisipäevast, kui kauplustes on maski kanda või vähemalt nina ja suud salliga katta kohustuslik, käis Järva Teataja uurimas, kuidas inimesed kohustust täidavad. Jälgisime maski kandmist Paide viies suurimas kaupluses. Vaatasime, kui paljud 50st kauplusse sisenevast ostjast varjab oma suud ja nina maski või salliga. Teisipäeval täitis 250st poodi sisenenust maskikohustust 229, 21 inimest ei vaevunud seda tegema. Kõige rohkem maskikandjaid oli sel ajal Maksimarketis ja Maxima kaupluses. 50 ostlejast 48 olid katnud nina ja suu nõuete järgi. Seda ei teinud kummaski poes kaks inimest.

* Teisipäeval Türil Konnamajas põhikooli teise klassi ettevõtlike lastega askeldanud õpetaja ja Türi kogukonnaseltsi juhatuse liige Aili Avi teadis, et Järvmaa arenduskeskuse esindus tahab neljapäeval talle külla tulla. Maakonna aasta vabatahtlike tunnustustseremoonia jääb Väätsal ära, kuid karmistuvale koroonavõitlusele vaatamata peetakse kõiki auhindadele esitatuid meeles. Kuuldes, et Järva Teataja tuli õnnitlema Järvamaa tänavust aasta vabatahtlikku, oli Aili Avi rõõmsalt üllatunud. «Mõtlesin, et kui nii läheb, siis mis võiks olla mu esimesed mõtted. Esiteks on tore, et keegi märkab. Kui vahel tuleb tunne, et ei viitsi ja ei tee enam midagi, siis tunnustus on see, mis aitab edasi tegutseda.“

* Kevadel avaldasid Röa küla Jõekääru tee eramuomanikud soovi nihutada omavalitsuste piiri mõni­kümmend meetrit Viraksaare poole nii, et nende majad ja Jõekääru tänavale veel rajamata elamute krundid nihkuksid Türi vallast Paide linna alla. Kuigi Türi vallavolikogu andis suve lõpul sellele palvele eitava vastuse, esitas Paide linnavolikogu uue piiride muutmise ettepaneku.

* Kui paljud ootavad pärast eelmist sooja talve tänavu ennemini suuremaid miinuskraade, siis Võõbu–Mäo maanteelõigu ehitaja ütleb, et soojemapoolne talv tuleks pigem tee-ehitusele kasuks. AS GRK Infra ehitusjuht Kaido Ivask täpsustas, et tee-ehituseks on kõige ideaalsemad vähesed miinuskraadid ilma lumeta. Ivask märkis, et tööd on graafikus ja seni pole mingeid takistusi ilmnenud. Töödega on saadud edasi minna vastavalt kinnitatud ehitusprojektile.

* Paide muusika- ja teatrimaja pere teeb usinalt ettevalmistusi saabuvateks pühadeks ja alustas eile maja temaatilist kaunistamist. Ainult et seekord pole kulutatud raha uute ehete ostmisele, vaid tehti üleskutse inimestele ja ettevõtetele anda ära kasutult seisvad jõulukuulid või muud jõuluehted.

* Kuigi Albu rahvamajas laupäeval peetud tõstevõistlustel välisvõistlejaid ei osalenud, käis põrandalt läbi 69 sportlast. Nii mõnigi neist liikus rekordi kursil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles