Parimad etlejad selgusid veebi teel

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Minna-Marie Vihman
Minna-Marie Vihman Foto: Türi ühisgümnaasium

20. novembril Türi ühisgümnaasiumis toimuma pidanud etluskonkursi maakondliku eelvooru korraldajatel tuli tingimusi arvestades sündmus hoopis virtuaalsel teel lahendada ning konkursantidel tuli oma etlemisoskust video teel näidata.

Tänavune etluskonkurss "Koidulauliku valgel" leidis aset 24. korda. "Tavapärase õdusa kohtumise asemel pidid noored oma esitused videotena üles laadima ühisdokumenti, kus lisaks žüriile said neid näha ka kõik osalejad. Kokku laekus 14 videot Imavere, Türi, Väätsa põhikoolidest, Aravete keskkoolist ja Türi ühisgümnaasiumist," tutvustas konkursi korraldanud Pille Kuulme.

Sel aastal tuli konkursil osalejatel esitada üks Lydia Koidula ja üks Triin Soometsa luuletus või proosapala.

Kolmeliikmeline žüriisse kuulusid Paide muusika- ja teatrimaja kultuurijuht Mariliis Peterson, Türi raamatukogu Kabala raamatukoguhoidja Ulvi Praks ja harrastusluuletaja Airike Jõesaar ning otsus langetatigi videode põhjal. Kuulme täpsutas veel, et esitusi hinnati kahes vanusegrupis: V-IX klasside arvestuses laekus 11 videot ja X-XII klasside arvestuses kolm. "Žürii andis tagasisidet igale osalejale ka individuaalselt, kuid kõlama jäid meie noorte enesekindlus, kaunis hääl, läbimõeldus ja mängulisus, ütles Pille Kuulme.

Lõppvooru, mis peetakse Pärnus Koidula muuseumis, pääsesid maakonda esindama Bibi Loore Pilipenko Väätsa põhikoolist ja Minna-Marie Vihmann Türi ühisgümnaasiumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles