Lauri Läänemets: valitsus võiks pakkuda kahenädalast jõulupuhkust

Kuido Saarpuu
Copy
Lauri Läänemets.
Lauri Läänemets. Foto: Helen Purge

Sotsiaaldemokraatliku erakonna aseesimehe Lauri Läänemetsa hinnangul võiks valitsus koostöös tööandjate ja ametiühingutega tagada inimestele pikema jõulupuhkuse.

„Viiruse levikust tulenevalt muutub olukord Eestis lähema paari nädala jooksul tuntavalt halvemaks. Lisaks piirangute seadmisele on valitsusel võimalus pakkuda inimestele kriisiolukorras leevendust ja tõmmata pidurit viiruse levikule.

Suurem osa inimesi käib osaliselt või üldse mitte jõulupühade nädalal tööl. Kui paneksime juurde ühe lisanädala kas jõulude ja aastavahetuse või siis jõulude eelsesse perioodi, vähendaksime oluliselt väiksemate kuludega töökolletes viiruse levikut. Mõnel teisel ajal kahenädalast koju jäämist ühiskond kinni maksta ei suudaks.

Võimalus pikemalt lähedastega koos olla parandaks ka üksildusest ja isolatsioonist tulenevaid psüühilisi probleeme, mis järjest rohkemaid peresid puudutavad. Psüühilise nõustamise ja toetuse vajadus on viiruse tõttu hüppeliselt kasvanud ning sellest tulenevaid kulud tööandjatele ja ühiskonnale on sellises kriisis erakordselt suured. Jõulude perioodi jääb ka talvevaheaeg koolides ja kõrgkoolides, mis koos pikema tööpuhkusega annaks tulemuseks suurema osa ühiskondlike kontaktide peatumise.

Lisaks piirangute seadmisele on valitsusel võimalus pakkuda inimestele kriisiolukorras leevendust ja tõmmata pidurit viiruse levikule.

Lisapuhkus vähendaks inimeste vahelisi kontakte, annaks rahu kodudesse ja pidurdaks koormust tervishoiusüsteemile. Valitsus võiks rahaliselt toetada lisapuhkuse andmist kuna tegemist on meetmega, mis aitab vältida ühiskonna lukku minekut,“ ütles Lauri Läänemets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles