Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Teisipäeval jõudis Järva vallas Abajal asuvasse Kallaste hobitallu Kilingi-Nõmme kandist päästetud noor luik, kelle inimesed olid jäält kössitamast leidnud ja kutsusid Eesti metsloomaühingu kaudu abi. Nüüd saab luik koos liigikaaslastega rahulikult talve üle elada ja kevadel nelja tuule poole lennata. Kallaste hobitalu perenaine Liina Saks ütles, et see pole sel talvel esimene ega ilmselt ka viimane luik, kes on hätta sattunud. «Praegu on minu juures üks detsembris toodud noor luik, kes oli tugevalt alakaaluline ega suutnud süüa leida. Eelmisel nädalal toodi külmast kangete jalgadega veidi suurem luik, kes vajab liikuma saamisel ergutust ja samuti tühja kõhu täitmist,» lausus ta.

* Läinud aasta 20. novembril lõppenud neljandasse taotlusvooru laekus Eesti kultuurkapitalile 3453 taotlust, millega küsiti toetusteks ja stipendiumideks kokku 14 miljonit eurot. Taotlustest rahuldati 73,2 protsenti. Kultuurkapitali nõukogu, sihtkapitalid, toetusprogrammid ja maakondade ekspertgrupid jagasid taotluste alusel ja omal algatusel kokku 6,9 miljonit eurot.

* Tänasest jäävad mõneks nädalaks Türi Rimi uksed suletuks, sest algavad ulatuslikud remondi- ja sisustustööd. Suletuks jäävad uksed ka neile, kes on harjunud kaupluses Smartpost Itella pakiautomaadis pakki nõutamas või vastu võtmas käima. Ajutiselt tuleb selle teenuseosutaja klientidel kõndida linna teise serva või kasutada teiste firmade pakiautomaate.

* Üleeelmise aasta juulist möödunud aasta märtsini olid maapoed ja -tanklad kogu Eestis hädas sarivarastega, kes murdsid öisel ajal sisse ja võtsid ühes sadu pakke tubakatooteid. Teinekord jäi neile näppu ka alkoholi, sularaha ja muudki. Politseinikud panid varguste lainele piiri Vastemõisas, kui said luhtunud sissemurdmise järel mehed kätte.

* Tartu ülikooli ­koroonaviiruse levimuse seireuuringust selgub, et viimase kuuga on nakatunute arv Eestis kahekordistunud. Viirus levib kõigis maakondades. Võrreldes detsembri uuringuetapiga on inimesed hakanud märksa rohkem Eestis ringi liikuma. Samuti on suurenenud nende hulk, kes pärast arvatavat kokkupuudet nakatunuga ei muuda oma käitumises midagi.

* Eelmisel nädalavahetusel oli huvilistel võimalik Türil õppida suusatamist Tatjana Mannima käe all. Rahvusvahelisel lumepäeval suusaõpet soovijatest puudust ei tulnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles