Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Järvamaa aasta tegu 2020 sai alguse juba kaks aastat tagasi suure õnnetuse tõttu. 2019. aasta uusaastaööl lendas Nurmiko aiandi kasvuhoonesse rakett ja loetud minutitega oli kasvuhoone hävinud. Kui seda õnnetust poleks juhtunud, siis oleksid tolles kasvuhoones sirgunud kevadeks ilusad tulbid, mida oleksime saanud poest osta. Nüüd jäid tulbisibulad aiandis maha panemata ja kui need kippusid hallitama minema, oli esialgu plaan need lihtsalt minema visata. Sellest plaanist kuulis Kirna mõisa omanik Reimo Lilienthal. Ta tegi Nurmikole ettepaneku tuua tulbisibulat Kirna mõisasse.

* Esmaspäeva õhtul jutustas TV3 saade «Päev, mis muutis mu elu» loo Eneli Kristenbrunist, kes 2014. aastal päästis Hispaanias puhkusereisil olles hukkamisele määratud hobuse ja tema varsa. Itaallastele vorstimaterjaliks müügist pääsenud varsast on seitsme aastaga sirgunud hobusepreili Destiny, kes varsti juba kaks aastat elab Koordis.

* Möödunud aastal suurenes viimaste aastatega võrreldes märgatavalt nende inimeste hulk, kes läbisid B-kategooria teooria- või sõidueksami edukalt. Paraku pole statistika Järvamaa kohta muutunud ja maanteeameti Paide büroos on sõidueksamil põrujaid endiselt kõige rohkem.

* Kui siiani oli Järvamaa haigla COVID-19 patsientide osakonna avamise suhtes ootel, siis nüüd andis haigla peaarst Andres Müürsepp teada, et neljapäevast on ette valmistatud kuus voodikohta, et koroonahaigeid vastu võtta. Müürsepp selgitas, et Lõuna-Eesti meditsiinistaabiga oli haiglal kokkulepe, et kui Viljandi haigla koroonaosakonnas on kohad 75 protsendi ulatuses täidetud, on Järvamaa haiglal aeg end osakonna avamiseks valmis panna. «Nüüd see juhtuski, sest Viljandi haiglas suurendas osakonna täituvust sel nädalal Lõhavere hooldekodus tekkinud haiguspuhang,» lausus ta.

* Kareda tüdrukule Karolin Konsile on kättevõtmise asi sõita jalgrattaga kodukohast Peetrist Tallinna külje alla Peetrisse või hüpata varavalges sadulasse, et jõuda õigeks ajaks Tartusse sugulase sünnipäevale. Koeru keskkooli kümnendas klassis õppiva Karolini matkakihk pälvis eelmisel aastal üle-eestilisel kodutütarde ja noorkotkaste virtuaalmatkal tunnustuse, mille võitmiseks läbis ta 150 päevaga 2717 kilomeetrit, mis teeb keskmiselt rohkem kui 18 kilomeetrit päevas.

* Sel nädalavahetusel passib Eesti edukaim rallifotograaf Jaanus Ree Monte Carlos suurepäraseid hetki, et maailma parimatest rallisõitjatest superkaadreid saada. Veel paari nädala eest mängis ta aga lume ja valguse harmooniaga Soome tundras, kui pildistas Järvamaalt pärit Roland Muraka ja teiste rallihuviliste treeningsõite. Roland Murakas ütles, et Põhja-Soomes Rovaniemis tehtud Ree fotosid vaadates tundub tallegi, et oleks justkui muinasjutus käinud. «Sõidukoolituse ja treeningute keskel olles ei saanud sellest ilust aru, aga professionaalse rallifotograafi silm nägi midagi muud,» lausus ta.

* Paide gümnaasiumis asus sel õppeaastal ajaloo ja ühiskonnaõpetuse õpetajana tööle Uku Valner, kes loodab sisendada õpilastesse teadmist, et õppimine on väga tore tegevus ning eksimine ja vigade tegemine selle lahutamatu osa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles