Kilgisnäkke või jahuussitrühvleid?

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Kommi asemel: maapähklivõist ja jahuussijahust ning kakaost magusad ampsud. Gluteeni- ja laktoosivabad peale selle.
Kommi asemel: maapähklivõist ja jahuussijahust ning kakaost magusad ampsud. Gluteeni- ja laktoosivabad peale selle. Foto: Merit Männi

Keegi ei mäleta varsti enam aega, mil aastas korra või paar mõnda eksootilisse riiki reisis ja uudishimust kohalikku tänavatoitu proovida söandas. Ja mitte friikartuleid ega küpsetatud kastaneid, vaid õlis friteeritud ritsikaid, ämblikke või muid sitikaid-satikaid.

Ammuski ei mäleta keegi seda aega, mil inimsugu korilastena proteiinirikastest putukatest ja vakladest iga päev toitus. Kaugel pole aga ajad, mil siinsetes toidukauplustes rändavad tavapärase leiva-saia ja vorsti ning juustu kõrval ostukorvi kilgijahust näkileivad või rändtirtsutäidisega magusad ampstükid.

Putukad päästavad maailma

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles