Möödunud aasta viis majutusasutustest turistid

Kuido Saarpuu
Copy
Hotellituba. Foto on illustreeriv.
Hotellituba. Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Möödunud aasta erakordsus väljendus eriti ilmekalt just turismi valdkonnas. Majutusettevõtete 2020. aasta andmed annavad aimu, millistest maakondadest kadus kõige enam turiste, millistes kodumaa paikades eelistasid puhata eestimaalased ja kust pärinesid vähesed külastajad välisriikidest.

Tinglikult võib 2020. aasta jagada kaheks: jaanuar ja veebruar, kui kõik oli veel hästi ning ülejäänud kuud, kus viirus ja sellest tingitud piirangud paiskasid segamini kõik seni teadaoleva. Statistikaameti andmetel ööbis eelmisel aastal Eestis ligi 2 miljonit turisti, kes veetsid siin ühtekokku 3,7 miljonit ööd, mida on 48% vähem kui 2019. aastal. Kui keskmiselt ööbib aasta esimese kahe kuuga Eestis umbes 10% turistidest, siis mullu oli see näitaja 23%.

Välisturiste peatus majutusettevõtetes 676 000 ehk 70% vähem kui aasta varem. Enim välisturiste saabus naaberriikidest – Soomest 282 000, Lätist 97 000 ja Venemaalt 75 000. Kõige vähem kahanes Lätist ja Leedust siia reisinud turistide arv, vastavalt 47% ning 49%. Peamistest lähteriikidest jäi enim tulemata rootslasi, neid saabus 86% vähem. Samuti küündis kõigi kaugemate riikide turistide arvu vähenemine 90% piirimaile.

Tinglikult võib 2020. aasta jagada kaheks: jaanuar ja veebruar, kui kõik oli veel hästi ning ülejäänud kuud, kus viirus ja sellest tingitud piirangud paiskasid segamini kõik seni teadaoleva.

Lisainfo!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles