Sportimisega läheb üha kitsamaks

Kuido Saarpuu
Copy
Türi spordihoone jõusaal.
Türi spordihoone jõusaal. Foto: Dmitri Kotjuh

Arvestades seda, et alates 3. märtsist kuni 28. märtsini kehtivad uued sporditegevuse juhised, muutuvad reeglid ka Järvamaa spordisaalides.

Türi spordiklubide liidu spordirajatiste haldusjuht Martin Kaschan selgitas, et Türi spordihoones on hetkel lubatud ainult individuaaltreeningud. „Jõusaali laseme eelregistreerimise teel senise 15 asemel kuni kümme inimest. Päev on jagatud kahetunnisteks vahemikeks nagu siiani teinud oleme,“ täpsustas ta.

Maski kandmine on spordihoones kohustuslik igal pool, välja arvatud pesuruumis ja treeningsaalis.

Enda järel kasutatud vahendid tuleb spordihuvilistel desinfitseerida. Desinfitseerimisvahendite olemasolu tagab Türi spordihoone.

Türi spordiklubide liidu spordirajatiste haldusjuht Martin Kaschan selgitas, et Türi spordihoones on hetkel lubatud ainult individuaaltreeningud.

Kaschan lisas, et spordihoone suures saalis on võimalik samuti individuaaltreeninguid teha, mängida tennist, sulgpalli või lauatennist.

Märtsi lõpuni jäävad spordihoones ka saunad suletuks.

Laste, noorte ja täiskasvanute huvihariduses, huvitegevuses, täiendkoolitusel, täiendõppel, noorsootöös ning sportimisel ei ole kuni 28. märtsini rühmaviisiline tegevus või treening siseruumides lubatud. Lubatud on tegevusi või treeninguid teha kas üksi või kahekesi, näiteks personaaltreeneri või treeningpartneriga, hoides teiste inimestega vähemalt kahemeetrist vahemaad. Piirang ei kehti peredele. Spordialadel, mis lähevad individuaalspordi mõiste alla, näiteks tennises, on lubatud ka paarismängud.

Sisetingimustes on lubatud senise 50% ruumi täituvuse asemel 25%. Iga harrastaja kohta on vajalik tagada 10m2 ala, kus treeningtegevust läbi viia. Harrastajapaari kohta on ala suuruseks 20m2 .

Välitingimustes sportimisele, treenimisele, noorsootööle, huvitegevusele, huviharidusele, täienduskoolitusele ja täiendõppele hakkab 3. märtsist kehtima kord, mille järgi on lubatud koos juhendajaga senise 50 asemel kuni kümneinimeselised rühmad. Grupid ei tohi teiste rühmadega kokku puutuda.

Spordivõistlused ning spordi- ja liikumisüritused ei ole üldjuhul lubatud. Erisus on pealtvaatajateta spordivõistlused, kus osalevad spordialaliidu võistlussüsteemis professionaalsed sportlased, Eesti täiskasvanute ja noorte koondiste liikmed ja kandidaadid ning võistkondlike alade esi- ja meistriliigade mängijad. (JT)

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles