Väikesed maratoonarid kasutasid viimast suusalund

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Virtuaalmaratonil osalenud noorsuusatajad läbisid 400meetrise rajalõigu, tublimad ei pidanud paljuks ka kaks otsa läbi sõita.
Virtuaalmaratonil osalenud noorsuusatajad läbisid 400meetrise rajalõigu, tublimad ei pidanud paljuks ka kaks otsa läbi sõita. Foto: Jane Reiljan-Rajasaar

Juba üsna mitmel aastal on legendaarse Tartu suusamaratoni korraldajatele peamine murekoht olnud kesised lumeolud, mistõttu on suusatajate laulupidu peetud lühemal rajal, aga ka üldse ära jäetud. Tänavu lumepuuduse üle keegi kurta ei saanud, üksnes COVID-19 viirus tegi omad korrektuurid ja välisvõistlejaid rajal nappis. See andis eestlastele üle aastate võimaluse võidumaitset nautida.

Kuigi Tartu maratoni lastesõite sel talvel Tartu Tähtvere spordipargis polnud, saavad lapsed virtuaalsõidust osa võtta endale sobival ajal ja kohas kuni 14. märtsini. Selle üleskutsega liitus ka Türi lasteaed, kuigi koroonaviirus püüdis siingi oma sõna maksma panna.

Nimelt oli siinse suusapeo eestvedaja, Türi lasteaia Kesklinna maja õppejuht Triin Kaljur eneseisolatsioonis, kui sündis plaan vallutada oma õppekoha 5–7aastaste lastega Tolli metsa suusarajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles