Maakonna suurpidu lükkub jälle aasta edasi

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Järvamaa laulu- ja tantsupidu on igaaastaselt peetud nii Paides kui Türil. Sel aastal pidanuks peolisi võõrustama Järva vald. Korraldajate sõnul oodatakse peolisi Koeru järgmise aasta maikuus.
Järvamaa laulu- ja tantsupidu on igaaastaselt peetud nii Paides kui Türil. Sel aastal pidanuks peolisi võõrustama Järva vald. Korraldajate sõnul oodatakse peolisi Koeru järgmise aasta maikuus. Foto: Kaspar Pokk

Üle sajaaastase ajalooga Järvamaa laulu- ja tantsupidu jäi eelmisel aastal riigis kehtestatud eriolukorra tõttu pidamata. Esialgne plaan lükata pidu sügisesse ja teha see kasvõi sisetingimustes jäi samuti vaid plaaniks. Kuigi korraldajad lootsid tänavu pärast sundpausi peo uuesti käima lükata, tuli siiski COVID-19 viirusest põhjustatud olukorrale alla vanduda ja ka sel korral jääb maakonna suurim taidlejate pidu pidamata.Peole end juba kirja pannud kollektiivide juhtidele edastatud kirjas teatavad korraldajad, et Järvamaa laulu- ja tantsupidu «Aeg – ajalt tuleb küsida» on viidud 2022. aastasse ning peolisi oodatakse tuleva aasta 28. mail Koeru kooli staadionil, nagu see olnuks ka tänavu.

2021. aasta Järvamaa laulu- ja tantsupeole «Aeg – ajalt tuleb küsida» registreerus 84 kollektiivi, nende hulgas nii tantsurühmi, laulukoore, võimlemisrühmi kui ka pillimängukollektiive.

Juba pikemat aega on laulukoorid ja pillimängijad olnud proovidest sundpuhkusel, sest seatud piirangud ei võimalda mitmekümnel inimesel koos ühes ruumis viibida. Tantsijad on küll otsinud alternatiive ja proovid välitingimustesse üle viinud, ent seegi on ajutine lahendus. Nii pole kollektiivid saanud ka maakonna peo repertuaari võrdselt omandada. 2021. aasta peo kirjapanekud tühistatakse ja sügisel avatakse kollektiividele uus registreering.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles