Paide kraanivee puhtus pole veel selgunud

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Madis
Jaan Madis Foto: Tiit Reinberg

Paide Vee juhataja Jaan Madis ütles, et veetöötlusjaamas lõppesid remonditööd möödunud nädalal ja praegu uurib labor, kas vesi vastab nõuetele või mitte.


Madis selgitas, et seni, kuni laborilt vastust pole, tasub joogivett igaks juhuks keeta. «Kõik senised proovid on küll korras olnud, kuid sellest hoolimata tasub joogivett keeta,» sõnas ta.


Madis loodab laborivastuseid näha järgmisel nädalal, et nendest siis linlasi teavitada.


Madis ütles, et torusid vahetatati veetöötlusjaamas välja rohkem, kui esialgu oli kavas, seetõttu kallinesid tööd 2,4 miljonilt kroonilt 2,6 miljonile kroonile.


Madis on varem Järva Teatajale selgitanud, et kuigi veetöötlusjaam on alles kaheksa aastat vana, hakkasid paljud torud tilkuma, sest kunagiste keevitustööde kvaliteet jättis soovida.


Madise ütlust mööda olid veetorud sedavõrd haprad, et elektrikatkestusest tekkiv hüdrauliline löök võinuks torusid lõhkuda ja põhjustada veetöötlusjaamas nii suure üleujutuse, et linlased oleksid mitu päeva veeta olnud.


Paide juhid on Järva Teatajale kinnitanud, et nõuavad selle raha välja veetöötlusjaama ehitajalt ja kui too pole nõus maksma, tuleb kohtutee ette võtta. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles