Paide linn võttis vastu 2021. aasta lisaeelarve

Kuido Saarpuu
Copy
Esimese nelja kuuga on Eestis tasutud 804 miljonit eurot makse.
Esimese nelja kuuga on Eestis tasutud 804 miljonit eurot makse. Foto: Ibrahim Boran/ Unsplash

20. mai Paide Linnavolikogu istungil viidi läbi lisaeelarve teine lugemine. Lisaeelarvega suureneb eelarve maht 412 206,17 euro võrra. Koos lisaeelarve eelnõu muudatustega on Paide linna 2021. aasta eelarve maht kokku 20 551 607,17 eurot.

Võrreldes lisaeelarve esimese lugemisega on lisandunud mitmeid muudatusi, mis on tingitud sellest, et vabariigi valitsuse poolt tuli kõikidele Eesti omavalitsustele nn koroonatoetus. Paide linn sai investeeringu toetuseks 250 000 eurot ja lisaks veel toetusfondi 114 000 eurot, mis mõeldud saamata jäänud tulude katteks.

„Meil on asutusi nagu näiteks Ajakeskus Wittenstein ja Paide Spordikeskus, kelle tegevus sõltub väga suurel määral piletitulust. Koroonatingimustes on kuude kaupa selline tulu saamata jäänud ning et aidata selliseid asutusi taas jalule, ongi plaanis selle toetuse näol kompensatsiooni pakkuda" sõnas linnapea Priit Värk.

Lisaeelarves pannakse rõhku ka kooliperede vaimsele tervisele, et nii direktorid kui ka õpetajad saaksid osa võtta vajalikest koolitustest või kasutada tugisiku teenuseid. „Distantsõppe periood tõi ilmsiks selle, et nende õpilaste käitumine, kes olid juba varem käitumishäiretega, on läinud veel hullemaks, seega tahame kaasata tugispetsialiste, et selliste probleemidega tegeleda. Juurde on tulnud ka hariduslike erivajadustega õpilasi, kes vajavad tõhustatud tuge, seega tuli meil linna eelarvesse sellised täiendavad väljaminekud arvestada" lisas Värk.

Oluline osa lisaeelarves on Viraksaare kergliiklusteel, millele on arvestatud kõige suurem summa – ca 100 000 eurot. Rahastust suurendati, sest teel on üks keeruline lõik, kus on väga kitsad olud ja seetõttu tuleb sõiduteed laiendada. "Arvestades selle liiklusohtlikust, siis lootsime, et ka Transpordiamet paneb rahaliselt õla alla, kuid saime neilt eitava vastuse. Kuna tegemist on siiski jalakäijatele liiklusohtliku kohaga, siis otsustasime oma jõududega hakkama saada ja selle keerulise teelõigu korda teha" kommenteeris linnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles