Kahel rindel korraga: Ehitusfirma võtab ette koolihoone uuendustööd ka mere taga

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Paide riigigümnaasiumi nurgakivi panek 11.06.2021
Paide riigigümnaasiumi nurgakivi panek 11.06.2021 Foto: Dmitri Kotjuh

Eelmisel nädalal pandi nurgakivi Paidesse rajatavale riigigümnaasiumile, mis hakkab koosnema renoveeritud Paide gümnaasiumi majast ja selle juurdeehitusest. Sügisel avatavas uues koolis on õppimisvõimalused 252 õpilasele. Lähiajal hakkab Paides ehitav Megaron-E uuendama koolihoonet ka Saaremaal.

„Oma olemuselt on ehitaja jaoks tegemist suurt väljakutset esitava projektiga nii keerukuse kui ka ajagraafiku osas. Hoone on ehituslikult ja arhitektuurselt täpne ja detailne, mis nõuab palju tähelepanu. Tegemist on kindlasti veel palju, aga kui ehitusperioodi alguses võib objektil toimuvaid muudatusi hoomata nädalate kaupa, siis lõpupoole juba päevade kaupa,“ ütles Megaron-E projektijuht Rando Lillemets eelmisel nädalal peetud nurgakivi asetamise tseremoonial.

Saaremaa vallavalitsus kinnitas käesoleval nädalal Hariduse 13 koolihoone uuendamise võitjaks AS-i Megaron-E pakkumuse maksumusega 7 280 003 eurot. Pakkujaid osales hankel seitse. Tegemist on Saaremaa ühisgümnaasiumi hoonega, mis sügisest jätkab tegevust põhikoolina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles