Kirjakandjad töötavad pakast trotsides

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varahommikul tööpäeva alustaval Türi kirjakandjal Karin Reilikul pole krõbekülmas töötamise vastu midagi: mitu kihti rõivaid ja Soome kelgule hoo lükkamine annavad sooja.
Varahommikul tööpäeva alustaval Türi kirjakandjal Karin Reilikul pole krõbekülmas töötamise vastu midagi: mitu kihti rõivaid ja Soome kelgule hoo lükkamine annavad sooja. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kirjakandjatel tuleb post laiali vedada ka siis, kui termomeeter näitab varahommikul 25 pügalat alla nulli. Üleeile teatas Eesti Post, et nihutas jalgsi liikuvate postiljonide tööaja pakase tõttu hilisemaks.

Türi linna kahe piirkonna kirjakastidesse ajalehti ja kirju laiali jagav Karin Reilik lükkab oma tõukekelgule hoo sisse tavapärase kella viie asemel hommikul kell seitse, tuppa sooja pääseb ta kaks ja pool tundi hiljem. «Aga kui sa liigud, siis pole üldse külm!» väidab ta.
Eesti Posti logoga talverõivaste alla paneb Reilik kolm kihti rõivaid ja saapa sisse mitu paari sokke. Vaid põsed ja nina hakkavad karmi külma käes õhetama. «Aga ma olen sellega harjunud, ma olen teise riigikorra aegse karastusega!» ütleb ta naerdes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles