Isamaa kaotas peale linnapea veel paar häältemagnetit

Tiit Reinberg
Copy
Paide linnapea Priit Värk (vasakul) andis teada, et tema sügisestel valimistel Isamaa nimekirjas ei kandideeri. Suure tõenäosusega saab partei linnapeakandidaadiks Järvamaa muuseumi teadusjuht Ründo Mülts.
Paide linnapea Priit Värk (vasakul) andis teada, et tema sügisestel valimistel Isamaa nimekirjas ei kandideeri. Suure tõenäosusega saab partei linnapeakandidaadiks Järvamaa muuseumi teadusjuht Ründo Mülts. Foto: Dmitri Kotjuh

Juba kuu aega tagasi kirjutas Järva Teataja, et Paide linnapeal Priit Värgil on koduerakonnas eriarvamusi ja ilmselt ei ole ta sügisestel kohalike omavalitsuste valimistel Isamaa Paide linnapea kandidaat.

Nüüd andiski Värk teada, et ei kavatse sügisel kohalike omavalitsuste volikogude valimistel Isamaa ridades kandideerida. Paides pikalt võimul olnud erakonnas ei näe seekord ka mitut teist häältemagnetit.

Värk ütles, et on otsust pikalt kaalunud ja kaalukaussi kallutas kaks asjaolu. «Esiteks sai erakonna suurkogul Helir-Valdor Seeder ja tema senine poliitiline suund, rõhuasetused ja retoorika veenva toetuse, kuid mina pole kunagi selle suuna fänn olnud,» selgitas ta. «Eriti kõnekas oli Seedri sõnavõtt suurkogul, kus ta jätkas endale omaselt kõigi teiste, seekord siis Parempoolsete süüdistamist ja siunamist erakonna ebaedus.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles