Läänemetsa hinnangul vajab Eesti kliimaministrit

Järva Teataja
Copy
Lauri Läänemets avalikustas, et on tõsiste kavatsustega valimisliidu Tulevikuvald Türi üks vallavanemakandidaate
Lauri Läänemets avalikustas, et on tõsiste kavatsustega valimisliidu Tulevikuvald Türi üks vallavanemakandidaate Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Riigikogu taastuvenergia toetusrühma esimehe, sotsiaaldemokraat Lauri Läänemetsa hinnangul vajab Eesti Euroopa Komisjoni kliimamuutuste pidurdamise kava elluviimiseks kliimaministri ametikohta.

"Euroopa Komisjoni poolt avaldatud Euroopa kliimaeesmärkide plaan on ambitsioonikas ja õige suund, millega kaasnevad väga suured ja keerulised muutused pea igas eluvaldkonnas. Nii suurte muutuste puhul saab tehnoloogia rakendamise asemel võtmeteguriks hoopis õiglane üleminek, kuna muudatused puudutavad suuremat osa ühiskonnast. Peame nüüd lisaks põlevkivile hakkama rääkima õiglasest üleminekust metsanduses, transpordis ja mitmes teises valdkonnas. Me ei saa siin töökohti ja ettevõtjaid üksi jätta," sõnas Läänemets erakonna pressiesindaja vahendusel.

Läänemetsa sõnul peitud kliimaeesmärkide saavutamises võimalus anda Eestile uut hoogu juurde, valesti tehes võib aga ühiskond rebeneda ja regionaalseid lõhed hoopis suureneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles