Kirikutorn sai tellingutest vabaks

Järva Teataja
Copy
Foto: EELK Järva-Jaani Ristija Johannese kogudus

Juba mõnda aega tagasi tellingutega ümbritsetud Järva-Jaani kiriku torn on nüüdseks neist vaba, sest tornifassaadi restaureerimise teine etapp jõudis lõpule. Tellingute alt on nähtavale ilmunud uue värvilahendusega kirikutorn.

Täpsem on küll öelda, et restaureerimise käigus taastati torni algne värvilahendus ehk põhitoonina hele ooker ning valged karniisid, ehisviil, akna-ja ukseavad ning helehall sokkel. Algne värvilahendus toob esile 19. saj uusgooti torni kaunistused. Hetkel ootavad veel uuesti seadistamist torni ajanäitajast kella sihverplaadi seierid.

Tööde käigus puhastati ja eemaldati vana krohv, kus see oli võimalik ning krohviti ja värviti uuesti torni esifassaad ja kontraforsid ehk piilarid. Suur töö sai teoks tänu toetajate annetustele: Keskerakond (riigieelarveline toetus), Arctic Finland House OÜ, Järva vald, AS E-Piim Tootmine, Jaanus Murakas, Järva Tarbijate Ühistu, Paistevälja OÜ, Verband des Hauses Schilling, Yves Meyer-Bülow ja Eevi Ross, Ago Lunts, Priit Seire, Kerttu-Maria Prees, Aaro Kõlu, Ülle Kallakmaa, Hilja ja Vello Kivila ning tänu- ja surnuaiapüha kirikulised ning kirikupäeva kohviku läbiviijad ja külalised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles