Türi vallavalitsus lõpetas teenistusliku järelvalve: lastekaitseametniku tegevus oli valdavalt õiguspärane

Järva Teataja
Copy
Türi vallavalitsuse hoone.
Türi vallavalitsuse hoone. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Lõppenud on Türi vallavalitsuse teenistuslik järelevalve, mille ajendiks oli kahe lapsevanema hooldusõiguse vaidlusest tekkinud intsident, mille tõttu Türi vallavalitsuse lastekaitsetöötaja sai avaliku kriitika osaliseks. Järelevalve käigus selgitati, kas lastekaitsespetsialist on ametnikuna perega tehtud lastekaitsealastes toimingutes tegutsenud õiguspäraselt või mitte.

Türi vallavanem Pipi-Liis Siemann ütles pressiteate vahendusel, et pikalt kestnud laste huvide rikkumine on kõrvaldatud. Siemann loodab, et mõlemad vanemad suudavad edaspidi laste heaolu tagada ning lapsed ei pea enam kunagi sattuma olukorda, mis moel või teisel nende huve kahjustab. Kõigile, kes laste pärast muretsesid, saab vallavalitsus kinnitada, et laste elukorraldus on nüüdseks stabiilne ja turvaline ning erinevalt meedias kajastatud intsidendile eelnenud ajast on lõpuks lastele tagatud võimalus suhelda mõlema vanemaga. Lastel on üks kindel kodu ning nad saavad lapse arenguks ja kasvamiseks vajalikke teenuseid. Perel on olemas tugivõrgustik ning hetkel teevad ka laste mõlemad vanemad koostööd lastekaitseasutustega.

„Mul on väga kahju, et sellises olukorras, kus kohus oli korduvalt hinnanud laste huvide kaitse vajadust ning sellest tulenevalt määranud laste huvide kahjustamise ohu ärahoidmiseks vajalikud ja kohustuslikud abinõud, mida aga ema järjepidevalt eiras, kahjustati laste huvisid veelgi, kui probleemi võimendati meedias, kasutades selleks väärinformatsiooni või välja selgitamata ja näilisi asjaolusid," ütles vallavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles