Töökeskuse nobenäpud täidaksid tellimusi, ent materjali napib

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
SA Hea Hoog Türi töökeskuses valmivad väga erinevad tarbeesemed, alates korvidest ja vaipadest, lõpetades lemmikloomadele mõeldud nuuskimisvaipade ja magamispesadeni.
SA Hea Hoog Türi töökeskuses valmivad väga erinevad tarbeesemed, alates korvidest ja vaipadest, lõpetades lemmikloomadele mõeldud nuuskimisvaipade ja magamispesadeni. Foto: Dmitri Kotjuh

Türi töökeskuse tegevusjuhendajad Pille Kello ja Raili Rahamägi kutsuvad üles annetama töökeskusele vanu ajalehti ja tugevat siledat pappi, paksemast kangast kardinaid, riidevärve ja kangajääke.

Vanu ajalehti kulub töökeskuses palju, sest neist valmistatakse korve ja kandikuid, aga pappi läheb tarvis korvipõhjade tegemiseks. Eri mõõdus korvid ja kandikud on väga populaarsed. Kello ütlust mööda lasevadki paljud inimesed hoiukorve valmistada just endale sobiliku mõõdu järgi. Ent suvehooajal läksid töökeskuses müügiks kandikud, mis Kello hinnangul sobivad aiapidude tarbeks. Väga menukad on töökeskuses valmivate esemete hulgas kangastelgedel kootud kilevaibad. Neil on ka massaažiefekt ja vaipu on lihtne hooldada. Väga on oodatud vatiin, millega täita öökulli­kujulisi kaisupatju. «Türil on päris mitu õmblusettevõtet, ehk jääb seal midagi üle,» avaldas Kello lootust.

Ajalehtede ja riidematerjali kõrval vajab töökeskus ka puidumaterjali. Nii ei soovita Kello näiteks aiaomanikel vanu kuivanud jämedamaid õunapuuoksi jäätmejaama viia, selle asemel võib need toimetada hoopis töökeskusse. «Saeme neist seibid ja teeme näiteks medaljone või võtmehoidjaid,» täpsustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles