Riigieksamitest sooritatakse kõige paremini inglise keelt

Silja Vilbu
Copy
Järva-Jaani gümnaasiumis tegid kevadel kooli statsionaar- ja kaugõppe õpilaste kõrval eesti keele riigieksamit ka Aravete keskkooli abituriendid.
Järva-Jaani gümnaasiumis tegid kevadel kooli statsionaar- ja kaugõppe õpilaste kõrval eesti keele riigieksamit ka Aravete keskkooli abituriendid. Foto: Dmitri Kotjuh

Kahel viimasel õppeaastal on riigieksamite tegemine olnud vabatahtlik. Sellegipoolest otsustasid paljud noored eksamite soorituse kasuks ja nende tulemused pole eelmistest aastatest kehvemad.

Kuigi riigieksamite tulemuste tabelite tipus troonivad tavaliselt suuremate linnade nii-öelda eliitkoolid, on ka Järvamaa koolid aeg-ajalt seal mõne kõrgema koha napsanud. Tänavu paistis enim silma Järva-Jaani gümnaasium, kes asub inglise keele eksami üleeestilises paremustabelis 15. kohal.

Tõsi, eksami sooritajaid oli Järva-Jaani koolis ainult kuus, kuid nende keskmine punktisumma oli 78. Kõige paremini tegid tänavu inglise keele eksamit Hugo Treffneri gümnaasiumi õpilased: 16 abiturienti said keskmiselt 91 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles