
Eesti on Euroopa üks suurima mahepõllumajandusmaa osaga riike. Kui üleeelmisel aastal oli Euroopa Liidus mahemaad keskmiselt kaheksa protsenti, siis Eestis kolm korda rohkem: majandame ligi veerandit kogu kasutatavast põllumajandusmaast mahedalt.
Eesti on Euroopa üks suurima mahepõllumajandusmaa osaga riike. Kui üleeelmisel aastal oli Euroopa Liidus mahemaad keskmiselt kaheksa protsenti, siis Eestis kolm korda rohkem: majandame ligi veerandit kogu kasutatavast põllumajandusmaast mahedalt.
Selline mahemaa osa loob eelduse selleks, et ka meie toidulauale võiks jõuda senisest rohkem mahetoitu. Kuidas seda saavutada? Alustada tuleks haridusasutustest. Lastele pakutav toit peab tervist toetama ja olema värske. Nii saavad lapsed juba noores eas kujundada kasulikke toitumisharjumusi. Peame selleks looma paremaid võimalusi.