Mahetoit haridusasutustesse – kasulik nii lastele kui ka kohalikele ettevõtjatele

, maaeluminister, RE
Copy
Maaeluminister Urmas Kruuse.
Maaeluminister Urmas Kruuse. Foto: Konstantin Sednev

Eesti on Euroopa üks suurima mahepõllumajandusmaa osaga riike. Kui üleeelmisel aastal oli Euroopa Liidus mahemaad keskmiselt kaheksa protsenti, siis Eestis kolm korda rohkem: majandame ligi veerandit kogu kasutatavast põllumajandusmaast mahedalt.

Selline mahemaa osa loob eelduse selleks, et ka meie toidulauale võiks jõuda senisest rohkem mahetoitu. Kuidas seda saavutada? Alustada tuleks haridusasutustest. Lastele pakutav toit peab tervist toetama ja olema värske. Nii saavad lapsed juba noores eas kujundada kasulikke toitumisharjumusi. Peame selleks looma paremaid võimalusi.

Tuleval aastal plaanime esimest katseprojekti, mis toetab koole ja lasteaedu, kes pakuvad lastele mahetoitu. Mahetoidu edendamine haridusasutustes on ühelt poolt investeering kasulike toitumisharjumuste kujunemissel – lasteaialapsed ja õpilased saavad võimaluse tarbida rohkem tervist toetavat toitu. Teisalt toetame sellega kohalikke mahetootjaid, kes saavad rohkem võimalusi turustada oma toodangut võimalikult tootmiskoha lähedal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles